torsdag 2 september 2010

Tryfflar o Tradition...

I dag har det varit riktigt härligt väder, har suttit ute i solen (dock bara ett par minuter...).
För ett år sedan stod jag o rullade 200 tryfflar i köket... Vi bjöd på hallontryffel, mintchokladtryffel o vit chokladtryffel med lime på vårt bröllop.
Jo, det är ett år sedan o jag känner mig alldeles varm i hjärtat o drömmer dagdrömmar om hur det var.
Kanske skaffar mig en litet tradition nu o rullar tryfflar i september... Tänker bjuda mina arbetskamrater på mintchokladtryffel i morgon. Att rulla 20 eller 80 är ju inte så stor skillnad eller varför inte 200...

Fransk chokladtryffel
200 gram fazer mjölkchoklad Marianne
100 gram mörk choklad
100 gram smör
1 1/2 dl grädde
Koka upp grädde o smör. Rör i kastrullen så att smöret smälter. Tag kastrullen från värmen. Bryt chokladen i mindre bitar o blanda ner i gträdden o smöret. Rör tills allt blandats, häll upp i djup tallrik o ställ sedan o låt svalna. När den svalnat ställ tallriken i kylen o låt stå ett par timmar. Jag låter mina stå under natten..
.
Rulla kulor (rullar med en liten sked o sedan med händerna)
Rulla kulorna i kakao.
En sats blir ca 40-50 tryfflar.
En annan tradition blir att gå till min favvofrisör, vilket skall bli väldigt skönt.
Ha en riktigt skön helg o glöm inte o fira o mysa lite extra i helgen ;-)

1 kommentar:

  1. Har bara gjort minttryffel med pepparminolja och den blev lite stark, så jag ska definitivt testa detta receptet med mintchoklad istället. Låter jättegott!

    SvaraRadera

Tack alla Fina för kommentar, blir glad!!