söndag 25 april 2010

Svenska mästare 2010

HV71 Svenska Mästare 2010!!
Osch devon kaar...







Härligt!!

Snygg jobbat, det var ju så spännande o jag tror jag var mer fastklistrad framför tv´n än övriga i familjen...








Firar med tårta på jobbet i morgon! Det var ju minst ett år sedan jag gjorde tårta, men i dag ville jag övervinna min rädsla... Var tvungen o se om det fortfarande fanns där ;-) Har glömt alla tips o trix, men det gick vägen!

Tårtan är fylld med After Eight-mousse o päronmousse. Täckt med sp med vit choklad. Dekorationer gjorde i flowerpaste o penslade med glitter o GULD så klart!!




Har haft en mysig dag hos syrran, kvalité verkligen! Här hemma har det pysslats med fönsterbyte hela helgen. Nu är det slutfört o i veckan kommer putskillarna! Skall bli spännande.

Tack Svärfar för ovärderlig hjälp!!





Ha en bra vecka!!

Mamma, svärmor o farmor!!


Vi har varit o firat Födelsedag. Barnen o jag tog fram penslar o färg o målade en fin tavla till farmor. Så söt o så duktiga flickorna var!!

Nu vill jag ha en egen...

söndag 18 april 2010

Eftermiddag med sol, hårinpackning o varma scones


Go Kväll!!


Har haft en ganska lugn o skön helg med bullbak, grillpremiär och mys. Har hämtat Skalman, som vilat i en ladugård under vintern. Nu skall han städas o fyllas på inför premiärturen Krtsihimmelsfärd... Vi har annars en händelserik vecka framför oss med fönsterbyten på huset! Skall bli spännande, men det är bara början (fortsättning...) på en vår o sommar med många stora projekt i (o utanpå) huset. Barnens Kusin var här o sov i natt, de somnade väl vid halv tolv, så jag gissar att de somnar ganska tidigt i kväll...


Laddar inför en ny vecka!!!



Scones


12 portioner (räcker aldrig...)


8 dl vetemjöl

1 1/2 msk bakpulver

1 tsk salt

100 g smör

4 dl mjölk


Värm ugnen till 225 grader

Skär smöret i tunna skivor i en stor bunke. Hacka samman med mjöl, bakpulver o salt. Tillsätt mjölken o arbeta snabbt ihop till en deg.

Ta upp degen på mjölat bakbord o dela den i två delar. Forma varje del till en rund boll o lägg på bakplåtspapper. Snitta kakorna i fyra delar med en kniv.


Grädda mitt i ugnen i ca 15 min. Låt bröden svalna något på galler innan de serveras med mkt smör o god marmelad...


Bröden kan smaksättas med rivet skal från citron, aplesin eller lime.


fredag 16 april 2010

Sockerkaka, vårsol o fotboll...

Härliga fredagsmys...
Vad hände med vår fotbollsplan?? Kan man undra, men vi får väl se om dessa mängder av snö ligger kvar på Midsommar - då har jag visst gjort ett pinsamt löfte ;-)
Vi får se....
Nu skall vi städa grillen. Jag har putsat fönstrena på altanen, bakat sockerkaka o varit o köpt en fin (o användbar) fotboll!!
GOD GOD SOCKERKAKA
75 g smör
3 dl mjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljpulver
3 ägg
2 dl socker
1 1/2 dl (glömde jag visst... blev bra ändå)
Smörj o bröa en form
Smält smör
Blanda mjöl, bakpulver o vaniljsocker
Vispa ägg o socker fluffigt
Sikta ner mjölblandningen pö om pö varvat med smöret o mjölken
Blanda i hop
Häll smeten o formen
Grädda på 175 grader, nedre delen av ugnen i ca 4o min
Vänd på kakan till ett galler o låt svalna en stund innan du lyfter bort formen!!
Ur min bok, Sockerkakor.

lördag 10 april 2010

Vårblommorna planterade!

I kväll äter vi favvokyckling med röd curry!
Ser fram emot en solig o varm vårdag i morgon...





Trevlig Lördag!!

Kall vår... men åh vad mysigt!!


Tillbaks till verkligheten igen. Vi har haft en underbar vecka i Tänndalen med mycket sol, skidåkning till 1000, god mat o en massa bus!



Resan började med att vi efter 20 min körde på en STOR hare, som trasslade till bilen o blödde ner systers bil som åkte efter oss...
Efter 10 timmars bilresa, var vi så framme. Vi fick en skoter framkörd som vi sedan sladde med uppför backen o till stugan. Bildbevis ovan på att vi har en Låång backe upp...men det blir ju alltid härligt att ta sig nerför.

Kusin Stor 10 år, ramlade hårt o slog i ryggen dag två. Det slutade med ambulans o helikopter till Östersund, men efter en lång dag slutade det bra trots allt.

Storasyster här hemma föll även hon olyckligt o det slutade med inflammation i knä, hoppas att det snart går över - hon har kämpat på otroligt bra. Det var det näst sista åket för dagen, vi passar oss för det sista...

Det är ju en otrolig lycka o fantastisk känsla att se dessa små susa ner för backarna, de vill bara mer o mer hela tiden. Lillasyster 4 år har varit mest rädd för att pappa skall äta ytterligare en korv, har inte haft tålamod på att vänta på att få åka mer. Barnen har varit sugna på att lära mer o de är så tacksamma!! Stolt man blir!!

Vi har haft tur med soligt väder alla dagar utom en, det blir en härlig avslutning på vintern med all denna snö. Underbart att komma hem till sol o barmark- även om det känns som väldigt kallt ute.

Men men... nu är overallerna bortplockade o vårblommorna planterade!