http://stjarnorochchampagne.blogspot.com/2010/08/utlottning.html
Tävlingen fortsätter till 5/9
http://stjarnorochchampagne.blogspot.com/2010/08/utlottning.html
Tävlingen fortsätter till 5/9
12 st plommon
2 st ägg
1,5 dl socker
1,5 dl vetemjöl
50 gram smör
10 gram pärlsocker
1 tsk kanel
Tillagning
Kärna ur plommonen. Vispa ägg och socker vitt och poröst. Rör ner mjölet. Häll upp smeten i en smord o bröad rund sockerkaksform. Tryck ner plommonen. Hyvla smöret med osthyvel och lägg det på plommonen. Strö på pärlsocker och kanel. Grädda i 175 grader i ca 30-35 minuter. Känn med en sticka, när den är torr då är kakan klar att ätas med marsan, vaniljsås eller vaniljgrädde (marsansås blandat med vispad grädde)
Kanelbullar!! Vi fyllde vaniljbullarna med äkta vaniljpulver o smör. Penslade med ägg o lade flagad mandel o pärlsocker uppepå!
Finns det något godare är varma nygräddade bullar??
Polkagriscookies!
BOTTEN:
2 ägg
3 dl socker
100g finhackad sötmandel
1 1/4 vetemjöl
100g smält smör
TOPPING:
7 msk grädde
200g schweizernötchoklad
1 msk smör
Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda ner den finhakade mandeln, mjölet och det smälta smöret, se till att smeten är jämn.
Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i 25-30 minuter, tills den fått lätt gyllenbrun färg.
Ta ut kakan och låt svalna något.
Värm grädden och låt chokladen smälta i den, rör till en jämn smet och tillsätt sist smöret.
Bred toppingen över kakan och låt den svalna i kyl.
Lät kakan stå i kyl över natten o det blev bara bättre tror Jag!!
Hyvlade två dubbelnougat på o serverade med vispad grädde.
Hm, häromdagen gjorde jag lavendelbiscotti, men det receptet kommer jag inte fylla min blogg med ;-)
Ha en skön söndag!!
Lycka till i morgon!!