Tilltugg är underskattat! I dag kuppar jag lite mot mitt bakande (ja fast bakande av salta ting då...) o bjuder på tilltugg, som du enkelt kan grädda i hop!
Parmesanchips med pinjenötter
Ingredienser
100 g riven parmesanost
ca 5 msk pinjenötter
1/2 tsk parikapulver
Riv parmesanost o strö på ett bakplåtspapper på plåt. Strö över pinjenötter o tryck till dem lite. Grädda på 200 g mitt i ugnen i ca 5 min. Grädda tills de är gyllene, men passa på nötterna då de lätt kan brännas. Tag ut plåten, pudra över paprikapulver o låt svalna helt. Bryt i önskad storlek.
Ingredienser
2 dl salta cashewnötter eller jordnötter
2 dl vetemjöl
1 1/2 dl riven parmesanost
100 g smör ELLER 50 g smör och 50 g färskost med vitlökssmak
Gör så här
1. Sätt ugnen på 200°C.
2. Hacka nötterna grovt.
3. Blanda mjöl, nötter och ost. Smula ner matfettet och arbeta ihop till en deg. Dela degen i 2 och rulla ut till längder ca 35 cm långa. Skär varje längd i ca 15 bitar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
4. Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter.
5. Låt svalna på galler.
6. Servera ostnötterna med vitlöksost.
Ha en bra dag!!
Kramen
Ha en bra dag!!
Kramen
Jag älskar parmesanchips, passar till det mesta och smakar hur gott som helst! Har dock aldrig provat dem med pinjenötter, det låter toppen <3
SvaraRaderaOch de där nötterna... YUM!
Hihii, tänker på när man gör pizza eller varma mackor... då är det gottaste den smälta ost som rinner utanför kanten o då kan jag fantisera om att göra en hel plåt -precis så blev det!!
SvaraRaderaTack!!