onsdag 29 juni 2011

Ohojj!!


Hej!!

Nu äår jag tillbaks efter obeskrivlig, underbar o fantastisk resa till USA! Jag Älskar USA o skall snart åka igen hoppas jag ;-)

Soligt, varmt, god mat, stora upplevelser o en massa roliga bakgrejjer!! Jag inser att jag köpte en del påsar o fina kartonger, men det är det jag ofta saknar att lägga praliner o godsaker i. Jag inser oxå att jag här hemma har en väldig massa tårt- o bakgrejjer, vilket gjorde att jag inte köpte mer tyllar, spritspåsar eller utsickare än vad jag gjorde!

Det bästa är att jag kan komplettera snart, för snart kommer älskade finaste syster hem ;-)



Fick begränsa inköp av strössel, då det fanns alldeles för mycket att välja på!



 Utstickarapparat till sugarsheet...

 Sugarsheet, skall bli så kul att testa!!



 Fina kartonger o påsar!



 Mönstermatta o pralinformar!


Älskar mina nya siliconplattor att göra fina mönster o grejjer med!!

Idag har jag bakat muffins!! En sats med jordgubbar o en med choklad i... recept o bild kommer!!!



KRAM

tisdag 21 juni 2011

Tjuvkik...





... Bara en liten tjuvkik!!




Ha en bra vecka!!


KRAMEN


Vi har besökt Hobby Lobby, Michaels och A.C.Moore... Himmelrike! I mataffärerna finns ju mycket frosting att köpa, men även strössel o en del formar!


Cupcakes in America!


Joo, det lustigaste med att komma till USA var nog att upptäcka att syster inte haft något behov av kakao under hennes fem månader här. Jag var genast o köpte, för jag o flickorna hade ju planerat att baka!!


Här finns ju allt färdigt, väldigt smidigt med färdig frosting o smaken är det ju absolut inget fel på. Visst finns det färdig frosting hemma att köpa, men här är det ju nästan gratis! Det är helt otroligt billigt här o väskan kommer att vara mer än full, när jag åker hem...





I dag har jag haft cupcakes-bak med flickorna! Det uppskattades verkligen, men det var lite trixigt med ugnen...



Kladdkaksmuffins med grädde uppepå...


...med chokladfudge frosting på!

Hittade vårt gamla favvorecept på kladdkaksmuffins i min systers bakpärm. Inte tjusigaste bilden, men så blir det på semestern...Detta är så gott!! Jag blandade ner hackade valnötter i!

175 grader =347 fahrenheit

Gjorde även en sats av dessa...

Muffins:
125 gram smör
2 dl socker
2 ägg
1 1/2 dl mjölk
4 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 msk siktat kakao



Halva satsen fick m&m coconut i o andra halvan fick krossade Oreo cookies i!!

Blanda smör och socker och rör sedan i äggen, ett åt gången. Blanda ner övriga ingredienser och häll smeten i stadiga muffinsformar. Grädda runt 20 minuter i 175 grader (392 fahrenheit). Låt svalna.



Detta recept är från Söta saker En av mina absoluta favvobloggar!!







onsdag 15 juni 2011

Graduation...

Jag hann inte mer än landa i det Stora landet innan jag köpte en tårta!! Finaste kusinen Lucas firade graduation i skolan o det skulle firas!!



Glasstårta med mint på chokladbotten. Kristyren är inte av glass utan av frosting!


Det är en fantastisk lycka att få ta del av systers liv i USA!! Allt är Stort o underbart!! Detta är ett lyckoland för oss som älskar att baka. Jag har ägnat mina första dagar med att bara besöka bakhyllorna o jooo det har blivit massa lyckade inköp (o många kassar)!! Tålmodiga Åsa har orkat följa med o titta på för henne märkliga ting - Bara måste ha!!


Jag skall absolut åka tillbaks hit!!


Det lustigaste för mig är att Åsa bott här i fem månader men inte köpt någon kakao!! Det har jag gjort nu, så snart blir det cupcakes-bak i det STORA landet!!



KRAM



tisdag 7 juni 2011

...S E M E S T E R...


Nu tar jag lite semester tillsammans med min familj!!







Jag lovar... jag är snart tillbaks med ny energi, nya projekt o förhoppningsvis massvis av nya recept!!


KRAMEN

O

VAR RÄDDA OM ER!!

Testpatrull testar...

Jag är såld!!!




Har genom Smartson blivit utvald som testpatrull o denna gång testade vi Arla köket Kesella Kvarg! Det finns två nya smaker att prova * Hallon o * Rabarber.




Jag valde att testa Rabarber i dag o det blev verkligen urgoda fuffinsar!! Väldigt fluffiga o goda. Härligt saftiga, dock kunde smaken varit lite starkare... Jag kommer absolut att testa Hallon nästa gång!



Recept från arla.se



Ingredienser12 st


3 ägg
1 dl strösocker
250 g Arla Köket Kesella® kvarg hallon
50 g smör, smält
2 ½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver


Gör så härSätt ugnen på 225 grader. Vispa ägg och socker pösigt. Rör i kvarg och smält smör. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i smeten. Fördela den i muffinsformar. Grädda i mitten av ugnen ca 12 min. Låt svalna på galler.




Som "grädden" på moset (lite kul...) använde jag dr Oetkers nya jordgubbsmousse, som jag fick i brevlådan för några veckor sedan. Jag blandade enligt ansvisning o vispade sedan i hop med vispad grädde. garnerade med en skiva av godaste jordgubbarna!!




Barnen som inte är överförtjusta i rabarber, åt snabbt upp sin fuffins o ville så klart ha en till ;-)

måndag 6 juni 2011

Sommarlov!!!






Ja lite kan man ju säga att vi i dag börjar sommarlov!! Vi åker snart på efterlängtad resa o sen har barnen bara fem dagar kvar på fritids o förskola. Lillasyster börjar nollan o det är med lite skräckblandad förtjusning som vi idag firar sista dagen med dagiskompisar...





Joo, underlaget är viktigt oavsett om du skall täcka din tårta med sockermassa, marsipan eller bara göra en enkel gräddtårta. Ju bättre underlaget är, desto finare blir ju så klart slutresultatet. Jag kan hålla på i en evighet o det är ju inte heller bra med värme o så...










Jag har under min uppväxt alltid fått jordgubbstårta på min skolavslutning. Då min mamma inte längre är kvar i livet känns det extra viktigt att föra det vidare - då jag tyckte det var viktigt när jag var liten!!






Då ett av barnen i dag inte äter ägggula har jag gjort en äggfri tårta! Att pojken sen inte kom, kan ju kännas lite snopet - men nu vet jag att det fungerar med äggfria tårtor!!


Äggfri tårbotten

4 dl vetemjöl
3 dl socker
3 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
50 gram smör eller margarin
2,5 dl mjölk
1 msk pressad apelsinsaft
äggfritt ströbröd el kokos till formen

1. Blanda vetemjöl, socker, bakpulver och vaniljsocker i en skål. Smält matfettet. Rör ner matfettet, mjölken och apelsinsaft i mjölblandningen. Rör så att allt blir ordentligt blandat.
2. Häll smeten i en väl smord och bröad form som rymmer 1.5 liter
3. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 200 gr ca 45 min Låt den stå kvar i formen en stund innan den stjälps upp.



Att baka denna äggfria botten, visade sig dock vara lite trixigare än vanligt. Inte för att smeten alls var besvärlig, men den sjönk i hop rejält i mitten o jag fick bygga upp tårtan med extra mycket fyllning i mitten. Jag ville helst inte ha för mycket grädde i mitten, så att fylla desto mer med fyllning o bygga liten kulle blev ju därför bättre.



Fyllning 1


Dr oetkers jordgubbsmousse, som jag för ett par veckor sedan fick i brevlådan... God!



Fyllning 2


Marsansås blandat med vispad grädde, godaste vaniljgrädden o väldigt smidig!!









Nu skall jag snart krypa ner o hoppas att kruppen håller sig borta för lillasyster i natt!



KRAMEN!!

Lent med hetta o knaprigt experiment






Jag har pysslat lite med ett experiment som blev väldigt gott - enligt testpatrullen hemma ;-)


En liten smakportion till varje gäst o det känns lite extra lyxigt!!




Chutney med sin lilla extra styrka passar ljuvligt till den sammetslena chokladkrämen. Botten har jag grillat med ett vaniljsmör!










Sockerkaka


75 g smör


3 dl vetemjöl


2 tsk bakpulver


2 tsk vaniljsocker


3 ägg


2 dl strösocker


1 1/2 dl mjölk




Ugn 175 grader.


Smörj o bröa en form.


Smält smöret.


Blanda mjöl, bakpulver o vaniljsocker.


Vispa ägg o socker vitt o fluffigt med elvisp.


Sikta ner mjölbklandningen o äggsmeten pö om pö med mjölken o smöret.


Vispa i hop till en jämn smet med handvisp.


Häll smeten o formen o grädda i nedre delen av ugnen ca 40 minuter.


Känn med provsticka så att kakan är torr.


Vänd kakan upp o ner o låt svalna några minuter innan du lyfter av formen.






Jordgubbschutney
250 g jordgubbar
1 msk råsocker
2 msk riven färsk ingefära
1 1/2 st lime, saften
1 krm chilipulver
1 krm balsamico
1 krm vitvinsvinäger
1 msk mynta, hackad




Vit Chokladcreme
1 dl grädde
50 g Ögon vit choklad


Botten
6 st sockerkaka, skivor
25 g smör
1 tsk Ögon vanillinsocker

1.Chutney: Skiva jordgubbar och lägg dessa i en kastrull, tillsammans med riven ingefära, lime, råsocker, balsamico och vitvinsvinäger. Låt koka upp.

2.Tillsätt chilipulver, prova dig fram till önskad styrka. Tillsätt även den hackade myntan. Låt svalna.

3.Vit chokladcreme: Hacka chokladen i mindre bitar och lägg i en skål. Låt grädde koka upp och häll sedan över chokladen. Blanda tills all choklad har smält. Låt svalna och ställ i kylen ett par timmar, tills den kallnat helt.

4.Vispa upp chokladcremen med elvisp, till en fluffig och fin creme.

5.Botten: Smält smöret och blanda med vanillinsocker. Stansa ut en cirkel på varje sockerkaksskiva och lägg på en plåt. Pensla sockerkaksskivan med smörblandning och grilla mitt i ugnen på 175 grader, tills de fått fin färg. Låt svalna.

6.Montering: Lägg upp sockerkakscirklarna på varsin tallrik. Fyll chokladcremen i en spritspåse med rund tyll och spritsa ut en stor fin klick/prick på varje sockerkaksskiva. Ringla jordgubbschutney över och servera!!

söndag 5 juni 2011

Gubbar o stjälkar

En av dagens små projekt var att baka lite paj. Jordgubb- och rabarberpaj!! En av sommarens godaste smaker tycker jag!! Jag bakade i brödform o det så klart kan man väl i detta fall kalla den för sockerkaka med jordgubbar o rabarber.








150 g rabarber
250 g jordgubbar (frysta eller färska)
Potatismöl

1 ägg
1 dl strösocker
½ dl mjölk
1 tsk vaniljsocker
1 ½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Rensa o skala rabarber o jordgubbar. Skär rabarber i ca 1 cm längd o skär jordgubbarna i skivor. Lägg rabarber i en skål o jordgubbarna i en annan. Blanda runt dessa med lite potatismjöl, för att undvika att de blir för blöta. Vispa ägg, socker o mjölk till en slät smet. Blanda ner vetemjöl o bakpulver i äggsmeten. Blanda försiktigt. Häll smeten i en smord o bröad form. Jag valde en "limpform" för att få en lite mer annorlunda form på denna paj. Häll i hälften av smeten i formen o lägg sedan i dina rabarber. Häll på resterande av smeten o lägg överst dina jordgubbar. Grädda på 200 grader i ca 17 minuter - känns med provsticka om kakan är klar. Låt kakan svalna!

Servera med vaniljvisp eller glass!!



Go kväll!!!


...håller på med annat litet uppdrag, som står i frysen...