Hej o Hå!! Nu har det firats nyår o Vi tar nya tag mot Nytt Bättre år o med drömmar att förverkliga!! Hoppas att Ni alla fått en bra start!
Vit chokladTårta med Mascarpone
Botten:
8 st Digestivekex
50 g rumsvarmt smör
Fyllning:
300 g vit choklad
1.5 dl vispgrädde
250 g mascarponeost
Garnering:
Vita chokladbönor, strössel eller blommor ex rosor.
Tillagning
1. Lägg kex och smör, skuret i mindre bitar, i matberedare monterad med en kniv. Kör ihop till en smulig blandning. Tryck ut blandningen i en form med löstagbar kant, ca 20 cm i diameter. Ställ kallt.
2. Hacka eller bryt chokladen i mindre bitar. Koka upp grädden i en liten kastrull. Ta kastrullen från värmen och smält blockchokladen i den varma grädden under omrörning.
3. Lägg färskosten i en bunke. Blanda i chokladen, gärna med elvisp. Bred ut fyllningen i formen. Låt stelna ca 6 timmar i kylskåpet.
4. Garnera med chokladbönor och blommor. Pudra över florsocker.
Servera gärna syrliga hallon till den söta tårtan.
2. Hacka eller bryt chokladen i mindre bitar. Koka upp grädden i en liten kastrull. Ta kastrullen från värmen och smält blockchokladen i den varma grädden under omrörning.
3. Lägg färskosten i en bunke. Blanda i chokladen, gärna med elvisp. Bred ut fyllningen i formen. Låt stelna ca 6 timmar i kylskåpet.
4. Garnera med chokladbönor och blommor. Pudra över florsocker.
Servera gärna syrliga hallon till den söta tårtan.
Den var Himlans god, oh jag älskar från o med nu Mascarpone!!
Recept från Allt om mat
Nu ser vi fram emot Trettondags Afton!!
Kramen
De låter gott!
SvaraRaderaMascarpone är ju så gott. jag gjorde Tiramisu till nyårsdessert även det innehåller mascarpone. Din tårta var jättefin o det lät riktigt gott.
SvaraRadera//v