Joho, i dag är det en verkligt stor dag!! Fru Elwing fyller år!! Jag firar min dag med en massa
paket ;-) tårta o mys!! Jag Älskar födelsedagar o faktiskt får jag erkänna paket!!
Luras inte av att försöka blanda dulce de lechen med en för lite vispad grädde - det gick verkligen inte att vispa upp den tillräckligt om man inte vispar grädden hårt! Ni vill inte vet hur länge jag stod o vispade innan jag gav upp o vispade ny grädde ;-)
Chokladtårta
3 dl lättmjölk
2 dl kakao
1 dl ljust muscovadosocker
150 g smör
2½ dl strösocker
½ krm äkta vaniljpulver
3 ägg, separerade
5 dl vetemjöl
1½ tsk bakpulver
1 burk sötad o kondenserad mjölk
2 dl vispgrädde
Blåbär till dekoration
Börja med att tag av etiketten på den kondenserade mjölken. Koka i gryta fylld med vatten, koka i ca 2.5 timmar. Burken måste hela tiden vara täckt med vatten. Låt burken svalna innan du öppnar den. Vispa grädden hårt o vispa sedan ner kolakrämen.
1 Sätt ugnen på 200ºC. Smörj en rund springform, 23 cm i diameter. Värm upp mjölken i en kastrull. Ta bort från värmen precis när mjölken ska börja koka. Vispa ner kakao och mus-covadosocker. Vispa tills allt är väl blandat och ställ åt sidan.
2 Vispa 100 g margarin och strösocker med elvisp tills vitt och poröst. Vispa ner vanilj- pulver och sedan äggulorna, ett i taget. Vispa äggvitorna till ett fast vitt skum.
3 Blanda mjöl och bakpulver. Vänd ner kakaomjölken i smeten och rör sedan ner mjölblandningen med en slev. Vänd ner äggvitorna. Häll över smeten i den smorda formen. Sätt in i ugnen och grädda 40-45 min, tills kakan har höjt sig och är genomgräddad. Låt svalna i formen 15 min, stjälp sedan upp kakan på ett galler och låt svalna helt.
Dela kakan i två delar/bottnar o lägg ett lager med kolagrädde.
Lägg över den andra delen av kakan o klä sedan din tårta så att den täcks med kolagrädde. Dekorera med blåbär.
Alternativ till mitt val av fyllning o glasyr är:
200 g finhackad mörk choklad (helst minst 70% kakao)
'½ dl matlagningsgrädde
Kramen