50 g smör
3 dl (180g) vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
2 ägg
2 dl strösocker
1 dl mjölk
ca 150 g After Eight
Smöra o bröa en form. Ugn 175 grader.
Smält smöret. Mät upp o blanda mjöl med bakpulver. Vispa ägg o socker pösigt o sikta sedan ner mjölblandningen pö om pö tillsammans med smöret o mjölken. Rör i hop till en smidig smet.
Smält försiktigt chokladen i micron eller över vattenbad. Häll hälften av smeten i formen o häll sedan ner sen smälta chokladen. Häll över resterande smet o rör med en gaffel för att få ett marmorerat mönster. Grädda kakan i nedre botten i ca 35 min. Kontrollera med sticka att kakan är färdiggräddad. Här kan du ju välja hur kladdig kaka du vill ha!!
Vänd kakan upp o ner på en tallrik, låt svalna ett par minuter o lossa sedan formen.
Enkel ganache
100 g valfri choklad, jag valde mjölkchoklad
1 dl vispgrädde
Värm o koka upp grädden o häll över den hackade chokladen i en skål. Blanda ordentligt tills all choklad smält. Låt stå o vila en längre stund så att ganachen tjocknar till sig lite o blir lättare att hälla över kakan - man vill ju inte gärna att allt rinner av...
Dekorera med mini-marsmallows, chokladströssel o chokladknappar (fanns med i den jätterolig strösselburken...)
Jag är helt övertygad om att dina grannar kommer att tycka om din kaka som verkar vara helt underbart god.
SvaraRadera... jag måste ju bara testa ditt recept... hi hi !
Gooooottt=)
SvaraRaderaså gott det ser ut :-)
SvaraRaderaVanilla (älskar ditt namn på bloggen...) Ja den var snäppet godare dagen efter ;-)
SvaraRaderaSanna o Fluffan, Mmmm ;-)