tisdag 8 februari 2011

Sockerkaka med After Eight o chokladganache

Så var det tisdag o dags att rycka upp sig lite. Har bakat sockerkaka till fika med grannarna. Jag gjorde en god mjölkchokladganache o hällde uppepå.


Sockerkaka med After Eight!!

50 g smör

3 dl (180g) vetemjöl

1 1/2 tsk bakpulver

2 ägg

2 dl strösocker

1 dl mjölk

ca 150 g After Eight

Smöra o bröa en form. Ugn 175 grader.

Smält smöret. Mät upp o blanda mjöl med bakpulver. Vispa ägg o socker pösigt o sikta sedan ner mjölblandningen om tillsammans med smöret o mjölken. Rör i hop till en smidig smet.

Smält försiktigt chokladen i micron eller över vattenbad. Häll hälften av smeten i formen o häll sedan ner sen smälta chokladen. Häll över resterande smet o rör med en gaffel för att få ett marmorerat mönster. Grädda kakan i nedre botten i ca 35 min. Kontrollera med sticka att kakan är färdiggräddad. Här kan du ju välja hur kladdig kaka du vill ha!!

Vänd kakan upp o ner på en tallrik, låt svalna ett par minuter o lossa sedan formen.

Enkel ganache

100 g valfri choklad, jag valde mjölkchoklad

1 dl vispgrädde

Värm o koka upp grädden o häll över den hackade chokladen i en skål. Blanda ordentligt tills all choklad smält. Låt stå o vila en längre stund så att ganachen tjocknar till sig lite o blir lättare att hälla över kakan - man vill ju inte gärna att allt rinner av...

Dekorera med mini-marsmallows, chokladströssel o chokladknappar (fanns med i den jätterolig strösselburken...)

4 kommentarer:

  1. Jag är helt övertygad om att dina grannar kommer att tycka om din kaka som verkar vara helt underbart god.

    ... jag måste ju bara testa ditt recept... hi hi !

    SvaraRadera
  2. Vanilla (älskar ditt namn på bloggen...) Ja den var snäppet godare dagen efter ;-)

    Sanna o Fluffan, Mmmm ;-)

    SvaraRadera

Tack alla Fina för kommentar, blir glad!!