onsdag 9 mars 2011

Krabbelurer...

Märkligt namn, men så är det!!

Ville testa att göra dessa små, som kan jämföras med amerikanska pannkakor - men åh så mycket sötare i smak! Det är ju mer än efterrätt, men man kan ju minska sockret lite om man vill. Barnen gillade dem o det är ju inte så konstigt ;-)

Serverade med äppelbåtar!




ca 12 stycken

Ingredienser
1 1/2 dl Dansukker Strösocker
4 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk Dansukker Vaniljsocker med äkta vanilj
2 ägg
1 1/2 dl mjölk

matfett till stekning


Blanda strösocker, vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker i en bunke.

Tillsätt ägget och mjölken och rör till en slät smet.

Stek krabbelurer i stekpanna eller plättlagg.

Recept från Dansukker!


5 kommentarer:

  1. Krabbelurer har jag inte ätit på så många år, mamma gjorde sådana när vi var barn, de är himla goda

    SvaraRadera
  2. Ja en kollega till mig gav mig receptet för länge sedan, har tidigare inte hört talas om dessa fluffiga saker. Åt ni dem som efterrätt eller som "lunch" som små???

    Kram

    SvaraRadera
  3. Najs! Men varför så tramsiga namn, ungefär som Lills luftlätta småbröd, Guns saftiga marängdröm och vad dom nu heter. Snusförnuftig o pretto.
    Men du är underbar min lilla krabbelurLinda!

    SvaraRadera
  4. Har hört talas om såna dära - men aldrig provat! Tänkte göra det nu så vi får se om dem är goda :)

    SvaraRadera
  5. Prova JoHanna!! Söta o goda!

    SvaraRadera

Tack alla Fina för kommentar, blir glad!!