tisdag 24 maj 2011

Rabarberpajgrottor



Det är en lycka att se rabarbern växa sig stor i trädgården.. Jag har bakat pajgrottor av rabarber, det blev jättegoda!





ca 16 st


Pajskal

200 g smör, rumsvarmt

1 tsk vaniljsocker

1 dl strösocker

4 1/2-5 dl vetemjöl

100 g mandelmassa, riven


Fyllning

2 rabarberstjälkar, ca 200 g tunt skivade

2 msk vatten

1/2 dl strösocker

Florsocker


1.Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg. vaniljsocker o strösocker vitt o pösigt med elvisp. Tillsätt mjöl o vispa till en smulig deg. Nyp i hop degen med händerna o vänd upp degen på ett mjölat bakbord.


2.Dela degen i två bitar o rulla varje bit till en rulle ca 4-5 cm tjock. Skär varje rulle i 8 bitar, ca 3 cm tjocka. Fodra små pajformar eller hårda muffinsformar/muffinsplåt med degen.


3. Fördela mandelmassan på bottnarna. Lägg rabarbern i en kastrull o häll på vatten. Sjud några minuter tills rabarbern börjar mjukna. Tillsätt strösocker o rör om. Fördela fyllningen i formarna.


4. Grädda kakorna mitt i ugnen ca 20-25 minuter, eller tills de får en gyllenbrun fin färg. Låt svalna på galler o pudra sedan florsocker över. Servera med lättvispad grädde, vaniljglass eller vaniljsås.




Lycka!!







3 kommentarer:

  1. Hej!
    Jag har utmanat dej på min blogg!!

    SvaraRadera
  2. Gud, så gott! Sparar receptet på en gång!

    SvaraRadera
  3. De ser riktigt goda ut! Absolut något jag ska testa! Mums :)

    SvaraRadera

Tack alla Fina för kommentar, blir glad!!