Oh jösses, det var gottit så det räcker o blir över ;-) Nja inget blev det över i skålen...
Jag säger det igen: det är enklaste efterrätten i världen, men gör succé o är så gott!!
Mousse
100 g mjölkchoklad
2 1/2 dl grädde
1-2 msk pulver latte mocchiato (finns i burk på kaffehyllan)
Värm grädden i kastrull, men låt inte koka!! Häll i macchiato-pulver o rör om tills det blandats helt. Hacka chokladen o lägg i den varma grädden. Låt allt smälta samman, häll över i skål eller bunke o låt sedan svalna i rumstemperatur. När massan svalnat helt, ställ i kylen till den är helt kall - gärna över natten!
Tag fram din skål o vispa upp fluffigt med din elvisp. Häll eller spritsa upp i portionsglas eller i stor skål. Låt stå i kylen till servering!
Nötcrunch
1 1/2 dl blandade nötter (hasselnöt, mandel o pekannöt ex)
1 msk rörsocker
1/2 msk strösocker
Lägg nötter o mandel i en torr het stekpanna. Låt dem bli lite varma. Strö över ditt socker o låt smälta samman med nötter o mandel. När sockret löst sig helt häll upp på bakplåtspapper o låt svalna. Skär med kniv eller smula med fingrarna sönder i önskad storlek.
Vid servering: Strö över ditt nötcrunch över moussen
Nötcrunch passar även perfekt till din fruktsallad, glass, dekoration på muffins eller bara som det är!!
Det där nötcrunchet låter helt makalöst gott!
SvaraRaderaKul att du tittade in hos mig också =D