Mm, i USA åt jag underbara Stora muffins. Det var citronmuffins med vallmofrö o nåt knaprigt o gott uppepå! Detta kan vara nåt i den stilen, men jag hoppar det knapriga uppepå - jag skall luska ut vad det var en annan dag! O inte blir det muffins i dag utan en stor härlig sockerkaka!
Väldigt god hursomhelst!!
Citronkaka med vallmo
Ingredienser
2 dl mjölk
45 g blå vallmofrö
250 g smör, mjukt
2,5 dl strösocker
3 st ägg
1 st citron
5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
Tillagning
1. Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröda en kakform med hål i mitten.
2. Blanda mjölk och vallmofrö i en kastrull och värm till kokpunkten. Låt svalna.
3. Vispa smör och socker mycket poröst. Tillsätt äggen ett i taget.
4. Riv av citronskalet och spara det till garnering. Pressa ur saften och blanda den i kaksmeten.
5. Blanda vetemjöl och bakpulver och blanda ner omväxlande med mjölken.
6. Häll smeten i formen och grädda på första falsen nerifrån ca 1 tim.
7. Låt kakan ånga av, stjälp upp den och låt den svalna under formen. Servera den eventuellt garnerad med citronskalet.
Recept från allt om mat
ser jättegott.leila lindholm har också nåt liknande,cupcakes med nån frosting på.kanske de du letar efter
SvaraRaderaSer fantatisk musigt ut =)KRAMKRAM!
SvaraRaderaJag älskar också citron- och vallmofrömuffins, så jag kan tänka mig att den här kakan är jättegod! <3
SvaraRaderaWow! Har aldrig ätit vallmofrön i en kaka! Men låter ju onekligen inte fel!
SvaraRadera