torsdag 22 mars 2012

Oreocookies på hög!

Nu är det dags för ett smarrigt inlägg, denna vecka har bara rullat på men nu är jag här ;-) Har ju en massa att visa...

I helgen bakade jag Oreocookies, fyllde med vit chokladfrosting!! Gottit!!




Oreocookies
ca 20 kakor
Ugn 175 grader, 8-10 minuter

1 1/2 dl socker
1 dl kakao
3 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
1 krm salt
150 g rumsvarmt smör
1 ägg, lätt uppvispat

Blanda de torra ingredienserna o rör sedan ner smöret (man kan med fördel använda flytande smör). Blanda till sist i ägget. Gör ca 40 runda bollar o platta till dem lite, rulla först till rulle o skär i lagom stora bitar som du rullar. Jag valde i stället att klavla ut degen  till några millimeters tjocklek o måtta ut runda kakor. Lägg kakorna på bakplåtspapper på en plåt. Grädda mitt i ugnen ca 8-10 minuter. Låt kakorna svalna.

Dags för frosting:


Vit chokladfrosting
215 g smör
270 g florsocker
170 g vit choklad


Vispa smör och florsocker pösigt. Smält chokladen, låt den svalna. Tillsätt

chokladen i smörkrämen och vispa slät med elvisp. Fyll din spritspåse o använd en liten rund tyll. Spritsa liten klick i mitten på en kaka o sätt sedan en kaka på.


Alla nöjda o glada - barnen överförtjusta!!

...imorgon kommer annat tips på till vad du kan använda kakorna om du inte vill fyll alla...


 

2 kommentarer:

  1. Superfina, men måste bara fråga, var de lika oreos i konsistensen också?

    SvaraRadera
  2. Hej Rebecka!! Jo det tycker jag att de var, klart ju längre de får gräddas desto knaprigare... Jag älskar knapriga kakor!!

    Tack för besök!!

    SvaraRadera

Tack alla Fina för kommentar, blir glad!!