BOTTEN:
2 ägg
3 dl socker
100g finhackad sötmandel
1 1/4 vetemjöl
100g smält smör
TOPPING:
7 msk grädde
200g schweizernötchoklad
1 msk smör
Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda ner den finhakade mandeln, mjölet och det smälta smöret, se till att smeten är jämn.
Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i 25-30 minuter, tills den fått lätt gyllenbrun färg.
Ta ut kakan och låt svalna något.
Värm grädden och låt chokladen smälta i den, rör till en jämn smet och tillsätt sist smöret.
Bred toppingen över kakan och låt den svalna i kyl.
Lät kakan stå i kyl över natten o det blev bara bättre tror Jag!!
Hyvlade två dubbelnougat på o serverade med vispad grädde.
Hm, häromdagen gjorde jag lavendelbiscotti, men det receptet kommer jag inte fylla min blogg med ;-)
Ha en skön söndag!!
Lycka till i morgon!!
5 kommentarer:
åh, den kakan lät ju hur god som helst!!
verkligen snyggt att hyvla dubblenougat på!
Tusen tack för titten... Japp, kakan blev väldigt god, härligt klabbig o mäktig ;-)
Snyggt med den hyvlade nougaten!!
Missa inte min tävling om söta muffinsformar!
Kram Karin
Gärna Karin, men jag hittar inte in på din blogg...
Tack Tack!!!
Joho Karin, nu löste det sig!!
Skicka en kommentar