lördag 18 augusti 2012

God morgon med citron- och vallmomuffins

Tjohooo, Lördag!! Regnet öser ner, men det gör inget!! Jag har bakat muffins med citron o vallmo!! Ja, de blev ju inte så höga o fluffiga som jag hade hoppats men gott - absolut!!

Jag störs fortfarande av att muffinsarna släpper från formarna. Har ju eftersökt svar på detta så många gånger, men hoppas fortfarande att någon kan komma med ett bra o vettigt svar på detta!! Heja, heja...skam den som ger sig!

Jag tänker njuta av en ledig dag o önskar er detsamma!



Citron- och vallmomuffins
ca 20 st

Ingredienser
2 dl mjölk
45 g blå vallmofrö
250 g smör, mjukt
2,5 dl strösocker
3 st ägg
1 st citron
5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver

Tillagning
1. Sätt ugnen på 175°. Ställ muffisnformar i en muffisnplåt.
2. Blanda mjölk och vallmofrö i en kastrull och värm till kokpunkten. Låt svalna.
3. Vispa smör och socker mycket poröst. Tillsätt äggen ett i taget.
4. Riv av citronskalet och spara det till garnering. Pressa ur saften och blanda den i kaksmeten.
5. Blanda vetemjöl och bakpulver och blanda ner omväxlande med mjölken.
6. Fyll varje muffisnform till 3/4 o grädda mitt i ugnen i ca 12 min

7. Låt muffinsen svalna


Kramen!!

4 kommentarer:

Anonym sa...

Låter jättegott! Trevlig helg till er oxå. Kram Linda @-}--

Linda sa...

Tack Fina Linda för titten ;-) Kram!!

Nina sa...

jag tycker oftast att formarna släpper om muffinsen är lite "blöta" som dom här ser ut att vara. Tex Leilas recept på halloncupcakes är sånna som alltid släpper sig, för mig iaf. Sen brukar ju dyrare lite mer stabila formar sitta bättre. Men det är helt klart en bra fråga. En undran om receptet, det står att man ska spara citronskalet, men inte när man ska använda de?
Ha de gott!

Linda sa...

Hej Nina! Förlåt mitt sena svar. Jag blandar ner skalet sist!! Tusen tack för besök! O ang formarna får vi spåna vidare ;)