Litet kalas för att fira Erik, 34 år den 17 mars. Ujj, det innebär ju att även jag blivit äldre...Men det är ju Toppen, nu är man snart fullvuxen!!
Nougatkaka med makadamiannötter
ca 12 bitar
200 g smör
250 g finhackad mjölkchoklad
1 dl strösocker
1 1/2 dl råsocker
3 ägg
1 tsk vaniljsocker
2 1/2 dl vetemjöl
Garnering:
100 g nougat
50 g hackade makadamianötter
Ugn 200 grader
Spänn fast ett bakplåtspapper i botten av sprinformen, smöra botten o kanterna. Ev ströbröd...
Smält smör på låg värme i kastrull, lägg sedan i den hackade mjölkchokladen. Blanda tills allt smält.
Tillsätt strösocker, mjölkchoklad o ägg under omrörning. Häll eller sikta ner vaniljsocker samt vetemjöl.
Blanda samman allt o häll sedan i springformen. Grädda mitt i ugnen i ca 20 min. Låt svalna.
Smält nougaten försiktigt o häll sedan detta över kakan. Strö över nötterna.
Recept samt bild från Allt om mat
Det blev mest ett chokladtema i dag, men avslutade med citroncupcakes med citronfrosting.
Citronfrosting
Till ca 16 cupcakes
100 g mjukt smör
1 pkt florsocker, 500 g
2 msk grädde eller mjölk
Saften från 1/2 citron
Karamellfärg
Vispa smöret mjukt, blanda ner florsocker lite åt gången medans du vispar.
Häll i grädde el mjölk o citronsaft.
Vispa på medelhastighet i ca 5 min.
Blanda ner karamellfärg.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar