söndag 3 juni 2012

Vaniljfylld äppel- och kanelmuffins

Härliga (blåsiga o kalla) söndag! I dag är det lite av en mellandag kan jag tycka. Dags att samla i hop sig inför sista arbetsveckan innan första semester. Det skall packas, planeras, baka sommarlovstårta o så klart längta...

Jag har bakat äppel o Kanelmuffins, fyllda med härlig vaniljkräm. Dessa supergoda fick följa med på picknick i dag!!






Äppel- o kanelmuffins
ca 15 st

125 g smör
2 dl strösocker
2 ägg
2 tsk vaniljsocker
1 1/2 tsk bakpulver
3 dl vetemjöl
1/4 tsk salt
1 dl mjölk
3 msk äppelmos

Fylllning:
2 dl ihopblandad vaniljkräm. (Enl anvisning på paket)
1 äpple
1/2 dl farinsocker
1 msk malen kanel
30 g smör


Ugn 175 grader
Blanda i hop vaniljkrämen, enl anvisning på paketen - ställ i kylen.
Rör i hop rumsvarmt smör o socker mjukt, tillsätt äggen ett i taget.
Blanda först o rörsedan försiktigt ner vaniljsocker, bakpulver, vetemjöl o salt.
Tillsätt till sist mjölken o äppelmoset.
Förbered fyllningen. Skala o skär äpplet i mindre små kuber o blanda detta med farinsocker, kanel o det smälta smöret. Häll 2/3 av mängden äpplen i smeten o vänd ner dem försiktigt.
Placera ut muffinsformar i din muffinsplåt o fyll dem till 2/3. Häll din vaniljkräm i en spritspåse med liten rund tyll. Sätt ner tyllen rakt ner i muffinsformen o fyll med ett litet tryck ner en klick i varje muffins. Lägg liten klick av resterande äppelkuberna uppe på varje muffins.

Grädda mitt i ugnen på 175 grader i ca 20 minuter.




Trevlig söndag på Er!!

Hoppas Ni får en härlig vecka o att sommarvärmen kommer tillbaks ;-)

2 kommentarer:

Alexandra - Kärlek på tallrik sa...

Det låter underbart gott, speciellt att fylla dem med vaniljkräm - lite som äppelpaj med vaniljsås allt i ett ;)

Anonym sa...

Ska man blanda ner fyllningen i smeten innan man fyller formarna? Blir det inte bara geggamoja av allting? Förstår att vaniljkrämen fylls i efteråt