söndag 8 januari 2012

Citronpannacotta med lakritsgelé eller...?

Jag hade verkligen sett fram emot att få göra denna efterrätt, men vad hände?? Nja, jag tycker inte den verkar smaka någonting alls o lite märklig i konsistensen... Jag bestämde mig då för att göra ytterligare en efterrätt i fall det nu blir flopp...Så det bjuds även på Creme Brulé med lakrits!! Tillbehör blir knapriga kolasnitt med rörsocker & en kula med mangosorbet!!!!
Vi fick som ni säkert förstår fint besök i går kväll.... Härligt att dessutom vakna till lite snötäckt backe, då det är lite av en tradition när M & T kommer - då skall det vara snö!!

Näpp, som förfarat blev pannacottan något av en katastrof. Jag kan faktiskt tycka att Allt om mat borde provlagat denna dessert... eller är det för mycket jag begär nu?? Jag kommer därför inte lägga ut detta recept, men bjuder gärna på receptet på lakritsbrulén som blev topptopp!!


Pannacottan var i alla fall fin att se på...


LakritsBrulé

2,5 dl grädde
0,5 dl mjölk
1 tsk lakritsgranulat
4 st äggulor
0,5 dl strösocker

Sätt ugnen på 150 Grader. Sätt in en lånpanna med vatten i nedre delen av ugnen.
Koka upp grädde, mjölk o smaksättning. Vispa äggulor o socker pösigt. Väljer du att göra en vaniljbrulé skrapar du ur vaniljstången o lägg dessa i mjölkblandningen.
Tillsätt den varma mjölkblandningen under omrörning i ägg- o socker vispet. Häll blandningen i formar. (Jag valde fyra formar - önskar du mindre portioner tar du mindre formar. Jag tyckte portionerna blev lagom till 4)
Grädda i vattenbad i ca 25-30 min, tills de precis har stannat. Låt dem svalna o kyl dem sedan.

Före servering använd en brulébrännare eller bränn i ugnen på grill i ett par minuter - öppna i så fall ugnsluckan lite på glänt....

Jag har faktiskt inte varit med om nåt liknande. Man satsar helhjärtat på ett recept, planerar o ser fram emot att få bjuda på det...Men icke picke pö!
Nä, fram för mer Brulé!!
Kram o skön söndag!!

3 kommentarer:

esters hörna sa...

vad tråkigt att det inte blev så bra för det såg verkligen gott ut! :)

Alexandra - Kärlek på tallrik sa...

Verkligen hur snygg som helst! Tur att jag får njuta av bilden och slipper smaka om den nu inte var så aptitretande... ;) Och lakritsbrulée låter väldigt spännande!

Marina sa...

.......men det kan ju också bero på att mästerbagaren Linda har extremt höga krav! Smaken var helt ok men kanske var konsistensen lite...udda?! Men, men resten av middagen var helt fantastiskt och vi fick iallafall njuta av bilderna, snygg va den! Stort tack från M och T för en mysig kväll...lovar att det ska bli mer livat nästa gång, så se upp! Kranen!