lördag 14 januari 2012

Härligt Besök, Fredagsmys o underbar pekankolapaj

Så har den stora dagen kommit o vi har fått stort o härligt besök av Bästa Sis, moster o svägerska. Åsa är på besök o vi har myst, skrattat o ätit fantastisk Pekankolapaj. Jösstaness vilken god paj!!!
I helgen firar vi även att storasyster Bianca här hemma fyller 8 år!! Denna helgen kan inte bli mycket bättre!!
Kalas hela helgen ;-)

Vill önska Er en trevlig lördag!!


Pajdeg:
100 g rumsvarmt smör
2 dl vetemjöl
1/2 msk strösocker

Fyllning:
2 dl strösocker
2 msk ljus sirap
25 g smör
1/2 dl mellangrädde
2 st medelstora ägg
1 tsk vetemjöl
1/2 tsk vaniljsocker
100 g Pekannötter
Salt

Till servering:
Florsocker
Vispad mellangrädde

1. Sätt ugnen på 175°.
2. Pajdeg: Nyp ihop smör, mjöl och socker. Tryck ut degen i små formar, nagga bottnarna med en gaffel. Ställ formarna i frysen 15 min. Ta ut och grädda dem i ugnen 15–20 min, tills de har fått lite färg.
3. Fyllning: Häll socker, sirap, smör och grädde i en teflonpanna. Låt blandningen sakta koka upp och låt puttra 2 min. Dra från värmen och låt svalna 5 min.
4. Vispa äggen skummiga i en skål. Rör i mjöl, vaniljsocker, nötter och 1 krm salt.
5. Tillsätt sirapsblandningen försiktigt och under omrörning till äggsmeten. Häll blandningen i pajskalen.
6. Grädda formarna på nedre falsen i ugnen 25 min eller tills fyllningen har stannat. Låt pajerna svalna.
7. Till servering: Pudra florsocker över pajerna och servera med vispad grädde


Mmm!!!



När Åsa o jag träffas blir det alltid galenskap, hejdlösa skrattattacker o jag bara älskar det - o Henne såklart!!

Stora Kramen

3 kommentarer:

esters hörna sa...

mums så gott!

Veropenn sa...

Mmm lät gott!
Så det är där hon gömmer sig systra di...hälsa henne att jag saknar hennes bloggande. Hon skriver så roligt.
//v

Linda sa...

Ester: det Var verkligen gott!!

Rioligt Veropenn - japp det är här hon gömmer sig!!

Kram