måndag 16 januari 2012

Mjölkchoklad-Cuppis med Mint-frosting

Biancas firande forsätter o det gör det nog ett tag ;-) Lyckan är stor över att ha en fin liten (!) tjej här hemma, som uppskattar o är tacksam över firande o paket!!  Hon kommer att gå långt denna flicka!!






Sockerblommor gör det lilla extra...



Mjölkchokladmuffins

Till 16-19 muffins

100 g ljus choklad

50 g smör

1 3/4 dl mjölk

2 ägg

1 1/2 dl råsocker

1 tsk vaniljsocker

2 1/2 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

2 msk kakao

1 krm salt




Ugn 175 grader


Grovhacka choklad, smält smör o blanda ner choklad o mjölk

Vispa ägg o socker + vaniljsocker fluffigt

Blanda mjöl, bakpulver, kakao o salt. Vänd ner choklad- o mjölblandningen i äggsmeten

Fyll pappersformar med 3/4

Grädda mitt i ugnen i ca 10-12 min



Mörk Chokladfrosting med Päron

215 g smör

270 g florsocker

170 g mörk choklad med päron

1/2 tsk päronessense


Vispa smör och florsocker pösigt. Smält chokladen, låt den svalna. Tillsätt

chokladen  i smörkrämen samt essens och vispa slät med elvisp.



Ha En riktigt bra vecka, det känner jag på mig att jag kommer att ha!!
Mys med Storasyster fortsätter!!!

Kram o det!!

2 kommentarer:

Karin Fröderberg sa...

hur gott såg inte detdär ut då?

Linda sa...

Tack Karin ;-)!!