onsdag 28 mars 2012

Testpilot !!

God morgon Alla Ni!!

Jag har för Smartson gjort ett uppdrag som testsmakare av Smetana från Arla!!




Om smetana

Syrad gourmetgrädde

Arla Köket smetana är en naturell, krämig och syrad gourmetgrädde som kan användas på samma sätt som crème fraiche, matyoghurt och gräddfil.
Smetana lyfter smakerna i matlagning och är utmärkt i såser, soppor, grytor, på pizzan och som dipp. Dessutom passar den förträffligt till kakor och desserter.
Smaken är rund men frisk och konsistensen är tjockt krämig. Vispa den hårt för riktigt fast konsistens, eller rör lätt så blir den lösare. Arla Köket smetana är laktosfri .
Smetana kommer ursprungligen från Ryssland. Där är den ett oersättligt sällskap till berömda specialiteter som blinier och borsjtj och en självklar ingrediens i biff stroganoff.

Arla Köket smetana är en utmärkt smakbärare som lyfter smakerna på övriga ingredienser.

Text från Arla


 Ingredienser

4 port

3 äpplen
1 ½ msk kanel
1 ½ msk strösocker

100 g smör, rumstempererat
2 dl havregryn
¾ dl vetemjöl
½ dl strösocker
1 tsk bakpulver
1 ½ msk mörk sirap

Vaniljkräm:

2 dl Arla Köket smetana
1 ½ msk strösocker
½ krm vaniljpulver eller ½ urskrapad vaniljstång

Gör så här

Sätt ugnen på 175 grader.
Skala, kärna ur och klyfta äpplena. Blanda dem med kanel och socker. Rör ihop smör, havregryn, mjöl, socker och bakpulver till en smidig smet. Bred ut hälften av smeten i en ugnssäker form. Lägg på äppelklyftorna och bred ut resten av smeten. Ringla över sirapen.
Grädda i mitten av ugnen ca 25 min. Vispa ihop smetana, socker och vaniljpulver. Forma ev ägg av krämen och servera till äppelfrestelsen.



Vad tycker jag då om Smetana??

Jag tycker absolut att det är en rolig uppstickare i mejerikylen. Lätt att arbeta med o krämigt god. Jag tycker kanske ändå att till bakverk (som i vaniljkrämen ovan) att den är lite för lite söt, men säkert kan man ju söta den ytterligare. De är ju en bra ersättare till gräddfil o crème fraiche, så det är klart att den då inte skall var för söt. När jag läser vaniljkräm, så tror jag att det skall vara mer sött... Skall absolut prova att använda den till matlagning, men det får bli en annan dag.

Väl godkänd o absolut en produkt som fler gånger får följa med hem från affären.

Arla´s hemsida finns det massvis av goda recept o jag skall prova nougatmousse!


Trevlig onsdag!!

2 kommentarer:

Madde sa...

Mycket kul att läsa och titta på här. Hittade hit genom ditt skafferi och använde din vif choklad frosting igår (och länkade hit). Ville bara lämna ett avtryck och inte bara sno recept här;-)
Mvh Madelene

Linda sa...

Kul att du kikade in Madde, skall genast rusa in o hälsa på hos dig!! Kul att du lämnar spår...

Ha en bra onsdag!!