lördag 11 februari 2012

Lördag, 13 spritssugna flickor o stolthet!!


Jag är stolt - Ja det är jag. Jag har haft 13 fina flickor på besök o de har fått dekorera cupcakes. Jag tänkte att beslutet var enkelt, men när det nu började närma sig började jag fundera över hur detta lilla (?) projekt skulle sluta ;-) Vet Ni, det gick hur bra som helst. Då köket inte är byggt för att vi 15 stycken skulle vara där, delade vi upp oss i två grupper. Ena gruppen fick börja med att göra hjärtan att dekorera med - andra gruppen fick så börja att spritsa. Jag har använt två olika frostings!! Tema?? Alla hjärtans dag så klart ;-)

 

Jag kunde så klart inte låta bli att spritsa lite...

Jag är nöjd, tillfreds o väldigt imponerad över hur denna större grupp livliga flickor skötte sig galant!! Nu är det rast o vila som gäller för en stund!!

Chokladmuffins
36st
175 g smör (osaltat om så önskas)
3 1/2 dl strösocker
2 1/2 tsk vaniljsocker
3 ägg
1 1/2 dl siktat extra fint vetemjöl+3 1/2 dl siktat vanligt vetemjöl (eller 5 dl vanligt mjöl + 1 tsk bakpulver)
1 1/2 tsk siktad bikarbonat
2 1/4 dl kakao
2 1/2 dl filmjölk


Ugn 175 grader

Ställ muffinsformar i muffinsplåt

Rör smör o socker vitt o pösigt, blanda ner vaniljen

Vispa i äggen, ett i taget

Vänd ner mjöl, bikarbonat o kakao omväxlande med filmjölk o rör till en slät smet

Fördela smeten i formarna o grädda i ca 16 minuter

Låt svalna i fem minuter o låt dem sen kallna helt på galler.




 Nutella-Frosting
3 msk Nutella
200 g Mjukt smör
3,5 dl Choklad florsocker eller vanligt florsocker
1 tsk Mjölk

Bland smör och florsocker krämigt. Rör ihop Nutella med lite mjölk och blanda i smörkrämen. Recept på Nutellafrosting kommer från sockertussen sockertussen.blogspot.com


Inne hos Cupcakesfluffan hittade jag ett spännande recept på Marsmallowsfrosting. Man kan ju blanda i tex kakao eller valfri sylt om man vill ha en annan smak på frostingen.

Härlig Marsmallowsfrosting med marsamallowsfluff
150-175g smör, rumsvarmt
1 burk marshmallowfluff ca 218 gram (eller se recept nedan)
3 msk marsanpulver
1/4 tsk vanilj pulver
4 dl florsocker

Gör så här:

Vispa ihop alla ingredienser till en smidig frosting
Förvaras i kylen men skall tydligen även gå att frysa.
Faktiskt nästan hysteriskt roligt...
Härlig konstistens!!



Eget marsmallowsfluff
3 äggvitor
2 cups vit sirap
¼ tsk salt
2 cups florsocker, 220 gram
1 msk vaniljextrakt, fast jag tog 1 msk hemmagjort vaniljpulver

Lite pastafärg om så önskas

 
Gör så här:
Vispa äggvitor, sirap och salt på hög hastighet i ca 10 min eller tills det har blivit tjockt. Jag körde nog längre än 10 minuter
Sänk hastighet och tillsätt florsockret, kör tills allt är blandat. Till sist häller du i vaniljextraktet och ev pastafärg o blandar in det ordentligt.

Förvara i kylen eller frys in!!

Jag ville prova att använda detta egna fluff att spritsa med, men insåg efter en stund att det skulle bli lite för löst... Om jag gjorde fel, vet jag inte men nu gjorde jag marsmallowsfrosting enl receptet ovan o det blev tipptopp!!


Lycklig!!

 En mysig lördag till ER alla!!



1 kommentar:

Cupcakesfluffan sa...

Kan tänka mig att det var populärt hos tjejerna att få göra egna cupcakes :-)