onsdag 2 maj 2012

Härliga, pösiga kanelkaka

En väldigt god o smarrig kaka. Lätt att vispa i hop o ljuvligt god! Barnen tyckte att "äppelkakan" var god, ja det känns nästan som om det vore en äppelkaka, med så är det väl när man äter just denna kaka med kanel ;-)




Ingredienser
50 g smör eller margarin
1 dl mjölk
3 ägg
2 dl strösocker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
Garnering:
½ dl strösocker
1 msk mald kanel
Sätt ugnen på 175°C.
Smält matfettet i en kastrull eller mikrovågsugn. Tillsätt mjölken. Låt det svalna.
Vispa ägg och socker pösigt, gärna med elvisp. Blanda mjöl och bakpulver. Häll mjölblandningen i äggvispet tillsammans med matfettsblandningen.
Smöra och bröa en slät, rund form, ca 1 ½ l. Häll hälften av smeten i formen.
Gör garneringen: Blanda socker och kanel. Strö hälften av blandningen i formen.
Häll ner resten av kaksmeten och strö sedan över resten av sockerblandningen.
Grädda kakan på galler i nedre delen av ugnen ca 45 min. Låt kakan stå kvar i formen en stund. Stjälp upp den på ett galler. Vänd kakan så att kanelskiktet kommer överst. Låt den kallna.


Recept från masterkocken.se


Kram o tjing!!

1 kommentar:

Smulansbakblogg sa...

så gotti gott.skulle ja nog gilla