torsdag 12 juli 2012

Chokladcuppis med mörk choklad- & mintfrosting

Detta är absolut mitt bästa recept på goda chokladmuffins!! Tål att lyftas fram igen! Det blir en stor sats o de håller sig fluffigt goda även om du bakar dem dagen innan. Nästan bättre av att få stå till sig med andra ord.



chokladmuffins
36 st
175 g smör (osaltat om så önskas)

3 1/2 dl strösocker

2 1/2 tsk vaniljsocker

3 ägg

1 1/2 dl siktat extra fint vetemjöl+3 1/2 dl siktat vanligt vetemjöl (eller 5 dl vanligt mjöl + 1 tsk bakpulver)

1 1/2 tsk siktad bikarbonat

2 1/4 dl kakao

2 1/2 dl vetemjöl

Ugn 175 grader

Ställ muffinsformar i muffinsplåt

Rör smör o socker vitt o pösigt, blanda ner vaniljen

Vispa i äggen, ett i taget

Vänd ner mjöl, bikarbonat o kakao omväxlande med filmjölk o rör till en slät smet

Fördela smeten i formarna o grädda i ca 25 minuter

Låt svalna i fem minuter o låt dem sen kallna helt på galler

Mörk Choklad- och mintfrosting

215 g smör
270 g florsocker

170 g mörk choklad med mint


Denna dekorerade med små härliga färgade chokladprickar!

Vispa smör och florsocker pösigt. Smält chokladen, låt den svalna. Tillsätt
chokladen i smörkrämen och vispa slät med elvisp. Gå loss med din spritspåse!
Var rädda om Er!!



3 kommentarer:

Veropenn sa...

Mmmm så god de ser ut och vimpeln var ju för söt!
//V

Marja - Baka Sockerfritt sa...

Så fina de är, syggt med den fina toppingen! Får jag fråga om bikarbonat, jag har läst att man ska ha någon syrlig produkt när man använder sig av detta. Vet du något om det?

Linda sa...

Tack veropenn!!!!!