Fantastiskt god frusen chesecake med smak av pepparkakor
.
Antal portioner: 8
2 dl vispgrädde
3 ägg
125 g philadelphiaost
1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
Garnering:2-3 digestivekex Jag blandade med pepparkakor.
Gör så här
1. Vispa grädden. Skilj på äggulor och vitor och vispa vitorna hårt till skum. Rör färskosten mjuk och blanda den med ägggulorna, en i taget. Rör ner sockret och vaniljsockret. Rör sedan ner grädden och vänd sist ner äggviteskummet.
2. Häll blandningen i en rund bakform med löstagbar botten och ställ den övertäckt i frysen. Låt den stå minst 4 timmar eller till nästa dag. Ta formen ur frysen ca 30 minuter innan den skall serveras.
3. Krossa kexen fint i mortel eller mixer. Strö över krossade kex o pepparkakor och skär upp i portionsbitar. Garnera ev med frukt. Jag valde att enkelt bara lägga en pepparkaka uppepå.
1. Vispa grädden. Skilj på äggulor och vitor och vispa vitorna hårt till skum. Rör färskosten mjuk och blanda den med ägggulorna, en i taget. Rör ner sockret och vaniljsockret. Rör sedan ner grädden och vänd sist ner äggviteskummet.
2. Häll blandningen i en rund bakform med löstagbar botten och ställ den övertäckt i frysen. Låt den stå minst 4 timmar eller till nästa dag. Ta formen ur frysen ca 30 minuter innan den skall serveras.
3. Krossa kexen fint i mortel eller mixer. Strö över krossade kex o pepparkakor och skär upp i portionsbitar. Garnera ev med frukt. Jag valde att enkelt bara lägga en pepparkaka uppepå.
Recept från recept.nu
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar