4 små pajer
200 g digestive
100 g smör
Fyllning
1 burk 400 g kondenserad mjölk
Skal o saft från 5 limefrukter
Vispad grädde o limefrukter till servering
Sätt ugnen på 175 grader
Krossa kexen till små smulor o blanda med det smälta smöret
Tryck ut blandningen i botten o uppå kanterna i fyra små formar (eller stor såklart...)
Förgrädda pajskalen i mitten av ugnen i ca 10 minuter
Blanda kondenserad mjölk med äggulor, rivet limskal o saften av limefrukten. Låt smeten stå o dra åt sig av smak av limeskalen i ca 30-60 min.
Sila bort limeskalen i en finmaskig sil o släng skalen
Fyll pajskalen med fyllningen o grädda mitt i ugnen i ca 15 min. Något längre tid om du använder en stor pajform.
Låt svalna o servera med en klick vispad grädde o en liten limeklyfta
500 g morötter
2/3 av en stor purjolök
6 dl vatten
2 st fiskbuljongtärningar
400 g torsk eller hoki
0.5 tsk salt
1 krm svartpeppar
Cayennepeppar
2 dl grädde
500 g skalade räkor
Tina o skala ev räkorna. Skala o riv morötterna, strimla purjolöken. Bryn morötterna o purjon i en stor gryta. Tillsätt vatten, buljongtärningar, fisk, salt o svartpeppar. Låt sjuda i ca 10 min o tillsätt därefter grädde o cayennepeppar. Tänk på att cayennepeppar smakar mer efter en stund, så prova dig fram.
Tillsätt räkorna o värm snabbt upp. Räkorna blir sega om de får koka...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar