fredag 9 september 2011

Schweizernötkaka med nougat!!

Detta Är en väldigt god kaka! Fick ett önskemål om just denna kaka, så nu är den gjord o får följa med Min Erik till jobbet!!


...inte snyggaste kakan jag gjort, men gottit var det visst ändå...

BOTTEN:

2 ägg
3 dl socker
100g finhackad sötmandel
1 1/4 vetemjöl
100g smält smör



TOPPING:
7 msk grädde
200g schweizernötchoklad
1 msk smör



Vispa ägg och socker pösigt.

Blanda ner den finhakade mandeln, mjölet och det smälta smöret, se till att smeten är jämn.

Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.

Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i 25-30 minuter, tills den fått lätt gyllenbrun färg.

Ta ut kakan och låt svalna något.

Värm grädden och låt chokladen smälta i den, rör till en jämn smet och tillsätt sist smöret.

Bred toppingen över kakan och låt den svalna i kyl.

Låt gärna kakan stå i kyl under natten!
Hyvla två dubbelnougat på o servera med vispad grädde



Jag hade ju gärna gjort nåt annat nytt experiment, men önskemål är önskemål o gott är det!!

Kram o Trevlig helg!!

2 kommentarer:

Alexandra - Kärlek på tallrik sa...

Tycker den ser jättefin ut! Och god. Framför allt god ;)

Linda sa...

Tack Alexandra!!