torsdag 29 december 2011

Choklad- & Apelsinfudge

Mmm, gott!! Mammas favvogodis som nu fått smak av apelsin i stället för nescafé som hon använde!! Den är len, den är fyllig o den är fantastisk!!



100 g smör
350 g socker
2 dl vispgrädde
175 g marshmallows eller godissockerbitar
200 g mörk choklad
Cest från 1 apelsin

Smält smöret i en tjokbottnad kastrull med vidd. Blanda ner socker, grädde och marshmallows som klipps i mindre bitar.

Låt allt smälta samman och koka sedan sakta under omrörning, ca 10 minuter. Rör inte för kraftigt, utan stilla. Men se till att du kommer åt botten medans du rör så att det en jämn fin kokning.

Ta av från värmen och rör ner hackad choklad. Låt chokladen smälta och hällsedan upp godismassan i en klädd liten långpanna (ca 25x35 cm). Blanda ner cesten från apelsinen.

Låt godiset svalna och ställ det sedan svalt (gärna i kyl) för att stelna.

Skär upp i små fyrkantiga bitar.

Inga kommentarer: