måndag 16 juli 2012

Favoriternas rabarberpajgrottor

Mm, goda goda goda!!



Rabarberpajgrottor
16 st
Pajskal


200 g smör, rumsvarmt


1 tsk vaniljsocker


1 dl strösocker


4 1/2-5 dl vetemjöl


100 g mandelmassa, riven

Florsocker


Fyllning

2 rabarberstjälkar, ca 200 g tunt skivade

2 msk vatten

1/2 dl strösocker

Florsocker



1.Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg. vaniljsocker o strösocker vitt o pösigt med elvisp. Tillsätt mjöl o vispa till en smulig deg. Nyp i hop degen med händerna o vänd upp degen på ett mjölat bakbord.

2.Dela degen i två bitar o rulla varje bit till en rulle ca 4-5 cm tjock. Skär varje rulle i 8 bitar, ca 3 cm tjocka. Fodra små pajformar eller hårda muffinsformar/muffinsplåt med degen.

3. Fördela mandelmassan på bottnarna. Lägg rabarbern i en kastrull o häll på vatten. Sjud några minuter tills rabarbern börjar mjukna. Tillsätt strösocker o rör om. Fördela fyllningen i formarna.

4. Grädda kakorna mitt i ugnen ca 20-25 minuter, eller tills de får en gyllenbrun fin färg. Låt svalna på galler o pudra sedan florsocker över.
Kan serveras med lättvispad grädde, vaniljglass eller v
Ha en alldeles mysig dag!!
Kram


4 kommentarer:

Alexandra - Kärlek på tallrik sa...

mmm, rabarberpaj är ju hur gott som helst, vad smart att göra små minivarianter som de här! <3 Mums!

Sweet Passion sa...

åh dessa ser riktigt goda ut,mums

♥ ♥ ♥ BAMBI - har bakat kakorna som smälter i munnen MELTAWAYS! ♥ ♥ ♥ sa...

Ser jättemumsiga ut!!

Marja - Baka Sockerfritt sa...

Vad snyggt det var med en så djup "grotta" att lägga rabarberna i!