söndag 29 maj 2011

Kaffecuppis med Frangelico o mascarponefrosting

Ohooo, det var mumma med hasselnötslikör i dessa kaffecuppisar!! Jag spritsade mascarponefrosting uppepå o dekorerade med chokladdoppade kaffebönor!! Perfekt till vuxenkalaset!! Inte så säker på att barnen uppskattar denna kombination, men ojj vad gottit!!







Den bakas i en kaffekopp!!



KaffeCuppis med Frangelico



150 g smör
1/2 dl mjölk
2 msk starkt kaffe
1 msk Frangelico likör
3.75 dl strösocker
3 st ägg
4 dl vetemjöl
2 st apelsiner, rivet skal
1 msk kakao
1 tsk bakpulver


Sätt ugnen på 200 grader.

1. Koka upp smör och mjölk.

2. Vispa socker och ägg lätt och luftigt.

3. Blanda kaffe med likör.

4. Blanda mjöl, kakao och bakpulver och tillsätt detta pö om pö i äggsmeten, varvat med varma mjölken samt kaffe o likör

5. Fyll dina muffisnformar till 3/4

6.. Grädda mitt i ugnen ca 12-18 minuter, beroende på vilket storlek på muffinsform du använder.

7. Låt svalna.



Frosting
125 g mascarpone
1 dl vispgrädde
½ dl florsocker

Vispa ihop alla ingredienser i 1-2 minuter tills frostingen blir mjuk och fluffig. Använd frostingen direkt o spritsa på din cupcake.



Dekoration
Chokladdoppade kaffebönor






KRAM, Hoppas på en bra vecka för Er!!

3 kommentarer:

esters hörna sa...

de ser väldigt inbjudande ut! Jättefina!

Sophie, ung tvillingmamma sa...

Ser otroligt gott ut, funderar på att testa detta. Men hur är det med att spara muffinsen i kaffekoppen om man inte vill äta alla på en gång?
Svara gärna i min blogg!

Sophie, ung tvillingmamma sa...

Måste slänge in en till kommentar! Jag bakade muffinsen och de blev otroligt goda. Dock valde jag att fylla dem med lemoncurd och ha en vanlig philadelphiafrosting smaksatt med passionessens. Blev riktigt gott och inte alls för sött.

http://round-and-round.bloggplatsen.se/2011/09/17/6258689-cuppies/