tisdag 18 oktober 2011

Frågelåda!

Det dyker upp frågor lite här o där o jag tänkte att jag skulle berätta hur det ligger till!Hur finner du din energi till att baka så mycket?
Det är genom bakandet som jag finner min energi. Jag blir lycklig o får vara kreativ.

Gillar du att laga mat lika mycket?
Nä, här hemma är det Erik som lagar mat. Han gillar att prova nya saker o jag kan nog erkänna att jag blivit bekväm. Sen kan jag visst tycka att det är roligt att överraska Erik nångång med en god middag!!

Äter du upp allt du bakar?
Näpp. Jag äter inte alls så mycket bakverk, som man kanske tror.

Vad gör du av det du bakar?
Jag ger mina nära o kära. Jag bakar Väldigt ofta till mina o Eriks arbetskamrater (jo, mina får oftast...). Skäms på mig, men en hel del rensas efter ett tag bort o hamnar i en annan påse.

Varför fotar du dina bakverk på snedden?
Joho, det är min grejj o den är jag stolt över. Tycker att det blir fint o jag älskar att ta kort!

Vad är det viktigaste man kan tänka på när man skall fota sina bakverk?
Jag tycker att det är A o O att ha en snygg bakgrund, ett snyggt fat eller en vacker miljö. Inte roligt när man slitit med ett bakverk o sedan fotar det framför gamla bakbunkar o spatlar.

Ok, vad är en spatel?
Det är världens bästa verktyg. En lång o smal stekspade kan man säga.

Vad mer behöver man i sitt kök?
Jag kan inte leva utan min smooter som jag använder när jag gör tårtor.
Jag behöver min stor o lilla kavel i plast. Så användbar!!
Tyllar (till min spritspåse, att spritsa fint mönster med. O spritspåsar såklart!
Jag använder mycket pastafärg som är en väldigt dryg färg. Finns i alla färger!
När jag gör blommor behöver jag små utstickare i olika former.

Hur har du lärt dig allt om bakning?
Jag har undrat över var det kommer i från. Visst kommer jag i håg att mamma bakade en del... Jag är annars självlärd o gillar att prova nya experiment. Jag har en hel bokhylla full med bak- och tårtböcker som jag älskar att bara bläddra i. I dag finns ju så mycket recept o ideér på internet, så det finns massvis jag vill lära.

Vad står överst på att-göra-listan??
Jag har ännu inte hunnit prova woppie´sar, vill göra munkar, göra en ny tårta (vilket var väldigt länge sedan), just nu står det födelsedagskalasande på listan, så det blir väl en hel del bakande framöver. Sen ser jag ju fram emot att få åka till syster i USA om två veckor, får se vad jag kan hitta i bakväg denna gång... Jag skall i alla fall åka dit o baka kanelbullar!!

Vad gömmer sig i mitt bakförråd?
Oj, vågar inte visa nån...Jag samlar på mig choklad, doppade chokladbönor o allt som verkar komma i min väg. Jag har många bakformar, massvis med fina muffinsformar, en verktygslåda med verktyg. Jag ser fram emot att ge mina barn mina verktyg o bakgrejjer, när den tiden är mogen! Behöver man en hel låda med pepparkaksmått?? Nä, men det är så roligt!! Många gånger räcker det med att man öppnar sin låda o man kan ofta använda andra grejjer till att modellera i pasta, man behöver inte alltid ha speciella verktyg. En glödlampa funkar alldeles utmärkt till att tunna ut bladen på rosorna man gör i flowerpaste!

Vad skall man tänka på när man bloggar?
Uppdatera mycket o ofta. Besök andras bloggar o lämna dina avtryck, så att andra ser att du finns. Våga experimentera...

Hur ser drömmen ut??
Att bli upptäckt...

Ha en alldeles bra Onsdag, ses snart igen!!

8 kommentarer:

Jessie sa...

FANTASTISKT skrivet tycker jag =)
Du är bara sååå JÄVLA grym hihi!
Kramilikram

Linda sa...

Hahaa Jessie, Fina du!! Visst är vi bäst ju ;-)

Kramen, ses på torsdag!!

Loppan flyttar västerut... sa...

Du är bäst, så är det bara!
O till alla andra kan jag bara bekräfta att Linda har ett helt förråd med baksaker, tonvis med choklad o annat i skafferiet och att en mer noggrann människa knappast finns. Och! Jag ska göra vad jag kan för att få henne att inte BARA köpa bakgrejjer i USA, men bullar får hon gärna baka, många!

Alexandra - Kärlek på tallrik sa...

Härligt med lite frågor och svar - du är så duktig du! Skulle gärna ta en titt i det där skafferiet du har ;) Och lyssna inte på din syster - köp MASSA baksaker i USA! Finns hur mycket som helst, och mycket billigare <3 <3

Anonym sa...

VAd fint skrivet! HÄrligt skafferi du har. Ha en underbar resa till USA. kram Linda

Linda sa...

Loppan: Bästa storasyster ger ofta bästa lillasyster;-)

Alexandra: Snällt du skriver!! Av flera (mest en..) olika anledningar brukar jag inte bjuda ner folk i källaren till mitt förråd ;-) Min syster har smög sig ner o höll på att svimma!! Jag var med familjen i USA i juni o kom hem med en resväska full av... du vet sånt som man verkligen behöver ;-) Kram!!!

Tack Linda för fin kommentar!!

Anonym sa...

Toppen Linda - älskar din blogg som ger mig mycket glädje! Fyll på med massor av bakgrejor i USA - det är ju det du gillar - så passa på att frossa!
Kram Kicki - pappakusinen

Linda sa...

Tack Fina Snälla Kicki. DU gör mig så glad!!

Så får det bli!!

KRAM