fredag 7 oktober 2011

Stor påse Vårgårda ris!!


Min syster skrev häromdagen om hennes favvo-godis o jag tänkte bjuda på det receptet!! Min syster får varje år en påse med dessa! Enkla att göra men försvinnande goda!!


50 g smör
1/2 dl socker
2 msk sirap
1 msk kakao
1/2 - 1 dl kokosflingor
2 1/2 dl risflingor (Vårgårda puffat ris)

Smält matfett i en kastrull. Rör ner socker, sirap o kakao o rör tills allt är väl blandat. Låt blandningen koka kraftigt i någon minut. Tillsätt kokos o puffat ris. Blanda väl!
Klicka ut små lagom stora klickar på bakplåtspapper o låt svalna o stelna. De skall gärna vara lite sega, så koka inte för länge! Förvaras i burk med tätslutande lock!!


Hm, Min E tycker att det är väldigt irriterande att han varje 1 December får slänga nästan en hel påse Vårgårda ris. För så här är det: Jag köper varje år inför julbak i December, då det inte går åt så mycket varje gång blir det liggandes tills nästa år - o vad händer då? Jo, påsen har varje år utgångs datum 1 December o jag är noga med det (vilket innebär att jag slänger o köper nytt.) Därför försöker E varje år i smyg slänga påsen i sådär Mars månad, men icke - det går jag inte på!!

Undras jag om jag nu kan smuggla med Vårgårda ris eller om det finns i det Stora landet USA?? Tror jag annars får smyga med lite risgodis i väskan ;-)

Ha en skön helg!!

I morgon blir det fix med marängbotten, nutella, grädde, mandel o choklad fudge sås.... vad kan det tänkas bli??

4 kommentarer:

Cupcakesfluffan sa...

så gott :-), perfekt som julgodis

Alexandra - Kärlek på tallrik sa...

Haha, ja, det är ju inte mycket man använder puffat ris till (ja, det är vad jag kallar det^^). Tror det kan bli svårt att hitta i USA fast de har ju sjukt mycket annat så du behöver nog inte oroa dig ;) Det här låter spännande!

Anonym sa...

Detta godis ser mumsigt ut. :-) Jag maste nog prova detta recept nasta gang jag blir gottsugen. Visst finns det puffat ris har i landet, i plastpasar "in the cereal isle". :-)

Linda sa...

Bra anonym, så slipper jag bära med det ;-) fast det väger ju inte så värts mycket o Erik kanske blir glad om jag tömmer skafferiet ;-)