lördag 12 november 2011

Just gorgeus things o på hemmaplan

HEJ!!

Kul att ses igen ;-)

Jag har återvänt till min Underbara familj o till kalla Sverige!!
Jag har haft ett underbart äventyr hos syster med familj i USA!! Tänk att kärlek kan vara så stor!!
Vi har myst på, solat oss lite i höstlika Charlotte. Jag har shoppat en del (!), gjort läxor med systerbarnen o skrattat mer än jag gjort på länge. När jag är med Min finaste syster finns det ingen hejjd på glädjen, skrattattackerna o på galenskaperna ;-)



Jag hade denna gång inte tänkt att köpa så mycket bakgrejjer, men kunde såklart inte hejjda mig helt...


 Fina julpåsar till mina biscotti...

 Kakstans o vanilj

 Choklad: butterscotch, peanutbutter o en massa mint såklart

 Röd choklad o mer mint...

Oh jobbigt att allt Halloween-godis var på rea - som om det inte var billigt innan!

 Köpte lite strössel såklart. Hittade till slut mina granar o snögubbar!!

 Brownie-cutters, vattenpensel till mina sockerblommor, kakmått o kakmått...

 Formar, braig dyna till sockerblommor, smakessence o min härliga kakskopa...

Duktig...köpte bara tre paket formar...

Peanutbutter o caramelbits

Till o med Oreo med cool mint fick följa med hem!

 Underbara

 O underbara...

 Inte alls bakrelaterat men oj så bra!

Jag vågar inte säga hur billigt det var...

O sen var det ju kläder, presenter till barnen, underbara papper, finfina pjux o andra små underbara ting!

Men jag åkte även till USA o bjöd på olika små efterrätter o annat gottit. Jag bakade två satser med kanelbullar, då de första blev som små kompakta bullar. Vi hittade till slut det perfekta bullreceptet, så det kommer snart att dyka upp här. För det är ju såhär: I USA är inte allt som det brukar vara, ugnen är konstig, mjölet är annorlunda o jäst finns det inte ( eller hur är det med det egentligen? Vi använde torrjäst o vi har inte mötts förrut...)

Tack Finaste SIS med familj, Jag älskar ER!!



 Underbara Lucas o Cajsa!

Sötaste Åsa o Claes!



Hade en dröm om att baka kolakaor, men joho - det var först sista dagarna vi kom på att som sirap kan man använda corn syrup... O kanske hade vi annat att göra en att stanna inne o baka ;-)

Ha en skön lördag, så dyker jag snart upp med bullar!!


5 kommentarer:

Vardaxlyx sa...

Välkommen hem söta Linda!! Du verkar ha haft en KANON trevlig resa.
Kramilikram

Linda sa...

Kramelikramkram Fina!!

Mia Ahlstrom sa...

Hej! Trevligt att läsa din blogg.
Bor själv i The Bay Area i sedan i juli i år, och har gjort samma erfarenheter med ugnen. Har tyvärr ingrn varmluftsugn (convection) utan det är antingen under-(bake) eller övervärme (broil) som gäller. Bakar normalt mycket (surdegs)bröd, kakor osv, men försök pågår fortfarande med att hitta optimal placering i ugnen, så man slipper bränd botten osv. Surdegen möglade hela tiden, något jag aldrig varit med om tidigare hemma i Sverige, men fick tips att använda flaskvatten istället för kranvatten, och efter det har det gått bra.
Jodå, färsk jäst finns, men det är inte vanligt, jag har bara hittat det på ett ställe, Gene's Fine Grocerys i Saratoga. Märke Fleischman's, precis som torrjästen (som fö fungerar utmärkt). Varje paket är på 17 gram så man behöver 3 st
per 5-dl-degvätskebak. Dyrt blir det också då varje paket
kostar USD2.09 före skatt ;-)
Ser fram mot ditt bullrecept!
Hälsningar Mia i Saratoga

Anonym sa...

Det är ju klart att man inte kan hejda sig med att köpa bakgrejer när utbudet är helt fantastiskt=)
Blir så sugen på att baka bara jag ser bilderna på allt ditt nyinköpta!
Typiskt att det är jobbdag....
/CC

Linda sa...

Mia: Åh, kul att du gillar den ;-) Mkt är billigt i USA, men inte jäst visst!! Syrran hade ett par paket torrjäst från Sverige, men de tar nog slut snart eftersom vi hittade ett bra recept på bullar
;-) Vi körde i nedre ugnen, men bullarna längst ut på plåten blev klar mkt tidigare än de övriga så jag tyckte det tog oändlig tid... Jag kan förstå att det blir en del experiment..

Kul att du kikade in!!

CC: jag är hemma i dag, men vet inte med vad jag skall börja ;-)