måndag 11 april 2011

Citronmousse
För ett tag sedan gjorde jag en smarrig bakelse (med en Massa motgångar blev de klara o goda, men inte vackrast i världen...) Men jag bjuder gärna på ett väldigt gott recept på citronmousse!


Gott att ha som fyllning i tårta eller varför inte bara serverat i ett fint glas tillsammans med färska hallon!!Citronmousse


Saft av 3 citroner

150 g strösocker

2 1/2 dl vatten

3 gelatinblad

3 dl vispgrädde


Koka upp citronsaft med socker o vatten tills sockret har löst sig. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten, krama efter 5 min ur bladen o vispa ner dem i den varma citronlagen. Ställ ner kastrullen i iskallt vatten o vispa med jämna mellanrum tills citronblandningen är helt kall. Vispa grädde o vänd ner i citronblandningen. Häll upp i portionsformar eller en stor om man vill.

Låt stå i kylen minst 4 timmar före servering.


Bilden kommer från mitt underbara citrusträd!!

7 kommentarer:

Enkakaiugnen - Lotta sa...

Här fanns det ju massor av roligt! Och eftersom du verkar ha koll på det här med tårtor, mousse och fyylningar så undrar jag om du brukar använda smakessencer? Jag har precis fått en massa sådana på flaska och efterlyser lite tips på hur man kan använda dem :) Har du några tips får du gärna komma in till mig och lämna dem!

Cupcakesfluffan sa...

Låter gott :-)

Linda sa...

Enkakaiugnen: Kul att du hittade hit då ;-) Tack för fin kommentar!! Har själv inte använt essenser, men man kan säkert smaksätta en mousse eller en smörkräm/frosting med det. Men jag kikar in till Dig o skriver lite mer tror jag....

Cupcakesfluffan: den var verkligen god!!

Veropenn sa...

Ha ha så kan man ju göra hoppa över bilden...jag har några recept som jag helst inte vill visa bild på innan jag bakat om dem och gjort ett finare resultat. Gjorde ett par riktigt fula tårtor till min födelsedag....trodde jag skulle ha massa tid och garnera dem...inte då, det blev panik o jag kastade på lite i förbifarten o svor som en borstbindare och ursäktade mig inför gästerna o sa att vi hade temat blunda-o-ät för smakerna var goda!
Ha det!

Anonym sa...

Ska det verkligen vara 2,5 dl vatten i det här receptet? Det blev vatten på botten av formen och mousse överst..

Linda sa...

Anonym: Ja det skall vara en sockerlag på 2 1/2 dl vatten. Var sockerlagen helt kall när du blandade ner grädden? Märkligt, jag får nog prova snart igen men min skar sig inte.

Anonym sa...

Funkar den här moussen till tårta täckt med sockermassa? skall göra bröllopstårta och måste ha en helt "stel" mousse som inte "smälter/faller isär" av att stå framme lite... Tack på förhand!