söndag 29 maj 2011

ChokladMakroner med ChokladMynta-frosting



Jag hade ett par äggvitor över o det blev chokladmakroner av dessa. Jag har fyllt mina makroner med en frosting som innehåller chokladmynta. Jag har ju testat att baka förrut med chokladmynta o det blir verkligen en spännande smak. Man kan ju själv välja vilken styrka man vill ha o jag hade kunnat ta med lite ytterligare!!






ChokladMakroner ca 25 st



100 gram mandelmjöl eller skalade och malda mandlar,
110 gram äggvita (ca 3 äggvitor) som har stått framme i rumstemperatur ett dygn, täckt med plastfolie
4-5 matskedar socker
185 gram florsocker
15 gram kakao


1. Finmal den skållade mandeln i en mixer. Sila mandeln så att de stora bitarna försvinner. Blanda med florsockret och kakaon och kör gärna alltihop en extra gång i mixern.

2. Vispa äggvitan med elvisp i en annan skål. När äggvitan börjar skumma, tillsätt sockret en matsked i taget. Fortsätt vispa tills marängen är tjock, fast och glansig.

3. Häll försiktigt i mandelblandningen i marängen och rör med en slickepott. Smeten ska inte vara för hård och inte för lös. Om du vill prova om smeten har bra konsistens, klicka ut lite på ett bakplåtspapper. Klicken ska sjunka ut och få en slät yta, är den toppig så rör lite till i smeten.

4. Fyll en spritspåse med rund tyll och spritsa ut små klickar på ett bakplåtspapper. Låt dem vila minst en timme på plåten, så att de bildar ett "skinn" på ytan. Känn försiktigt på ytan för att se att de inte är kladdiga. Pudra lite kakao ovanpå.

5. Värm ugnen till 150°C. Grädda ca 14 minuter. Låt svalna och ta försiktigt bort dem från bakplåtspappret.

6. Klicka ut eller bred på din frosting på kakorna och sätt ihop dem två och två. Förvara dem i en lufttät burk i kylskåp.


ChokladMynta-frosting
100 gram mörk choklad
150 gram smör
2 dl florsocker
1/2 dl kakao
1 tsk vaniljextrakt
4-5 blad chokladmynta, fint hackad!

Smält chokladen över vattenbad eller i mikro och låt sedan svalna. Vispa rumsvarmt smör vitt och krämigt. Tillsätt vaniljextrakt, florsocker och kakao och vispa samman. Tillsätt sist chokladen samt chokladmyntan och vispa tills frostingen är slät och krämig.






....Chokladmynta hittar du förhoppningsvis hos din trädgårdshandlare....






KRAMEN











2 kommentarer:

Anonym sa...

jag säger bara Oh my gooooooood!!!! starta ett cafe nuuuuuuuuuu ! kram Malin B

Alexandra - kärlek på tallrik sa...

Jösses vad goda de ser ut, helt perfekta! Imponerande =D