torsdag 21 juli 2011

Det heter Rulletårta...

På bred småländska kommer kusin Cajsa hem från USA o säger: är det rulletårta? Ja, det blev det i dag!!
Jag är ju med i testpatrullen hos Smartson o denna gång gäller testet BOB Be natural. Jag ville testa att använda min utvalda sylt med jordgubb i rulltårta, det blir ett rättvist test!




Botten:

3 st ägg

1,5 dl socker

2 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

1 tsk vaniljsocker

1 msk vatten



Fyllning:
Bob Be natural Sylt jordgubb


Tillagning

1. Sätt ugnen på 250 grader. Täck en långpanna med bakplåtspapper. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och rör ner det och vattnet. Bred ut smeten jämnt över pappret. Grädda i mitten av ugnen cirka 5 minuter.



2. Strö lite socker på kakan och stjälp upp den på bakplåtspapper. Drag av bakplåtspappret. Låt kakan kallna under långpannan.



3.Bred på din sylt o rulla sedan i hop rulltårtan från långsidan till en rulle. Plasta in rullen o lägg i kylen ett tag.

4. Skär din rulle i skivor av önskad storlek o lägg på ett fat. Vispa grädden o spritsa eller klicka ut lite grädde på varje skiva. Dekorera med frukt eller varför inte bara strössel...för det gillar barnen garanterat!!





Vad tycker vi om nya sylten??

JO, vi tycker att sylten är väldigt god, smakar verkligen hemmagjord. Dock är sylten lite för söt, men den innehåller inte mer socker än "vanlig" jordgubbssylt. 100 g sylt innehåller 45 g jordgubbar, 44g socker per 100 g.

Jag gillar förpackningen på den nya sylten, den ser äkta ut o trevlig!!

Denna sylt från BOB innehåller inga konserveringsmedel, vilket är bra! Hållbarhetslängden minskar, men det gör inget!!

Be natural innehåller bara naturliga ingredienser, frukt, bär o socker.

Det finns många andra smaker att prova, det finns även marmelad o saft - så visst kommer vi att använda dessa produkter igen!!


Tack för denna gång!!

Inga kommentarer: