torsdag 14 juli 2011

Ljuvlig & annan Cookie rabarberpaj!!

Denna rabarberpaj sticker ut från mängden!! Fantastiskt god!! Jag hade dock inget ljust muscovadosocker hemma, men det gick bra med en blandning av råsocker samt mörkt muscovado!!





COOKIE RABARBERPAJ!!

För 4-6 personer

500 g rabarber
70 g pekannötter
100 g rumsvarmt smör
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 dl+ 3/4 dl ljust muscovadosocker
1 krm salt
1 msk Maizena majsstärkelse

Florsocker att pudra över

Sätt ugnen på 200 grader.
Hacka pekannötterna grovt. Lägg rumsvarmt smör, mjöl, bakpulver, 1 dl muscovadosocker, pekannötter o salt i en bunke.Blanda med händerna ihop till en smidig o sammansatt deg.

Skär rabarbern i 2 cm stora bitar, fördela dessa i en pajform. (ca 24 cm).
Strö över majsstärkelsen samt 3/4 dl av muscovadosockret (här hade jag i stället råsocker för att inte få för stark smak...). Blanda runt.

Fördela degen över rabarberna i oregelbundna bitar. Grädda mitt i ugnen i ca 25 minuter.

Tag ut o låt svalna lite. Pudra över med florsocker.

Pajen kan ätas kall eller ljummen med en Stor klick vaniljsås till!!

Receptet hittade jag i senaste numret av Buffé!!

1 kommentar:

Cupcakesfluffan sa...

Låter himla gott med nötter i