måndag 10 oktober 2011

Måndag, parmesanchips med pinjenötter o favvotilltugg i repris!

Tilltugg är underskattat! I dag kuppar jag lite mot mitt bakande (ja fast bakande av salta ting då...) o bjuder på tilltugg, som du enkelt kan grädda i hop!





Parmesanchips med pinjenötter

Ingredienser
100 g riven parmesanost
ca 5 msk pinjenötter
1/2 tsk parikapulver

Riv parmesanost o strö på ett bakplåtspapper på plåt. Strö över pinjenötter o tryck till dem lite. Grädda på 200 g mitt i ugnen i ca 5 min. Grädda tills de är gyllene, men passa på nötterna då de lätt kan brännas. Tag ut plåten, pudra över paprikapulver o låt svalna helt. Bryt i önskad storlek.

O favvosar i repris, Ostnötter. Dessa är ljuvligt goda, populära när som!




Ingredienser
2 dl salta cashewnötter eller jordnötter
2 dl vetemjöl
1 1/2 dl riven parmesanost
100 g smör ELLER 50 g smör och 50 g färskost med vitlökssmak

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200°C.
2. Hacka nötterna grovt.
3. Blanda mjöl, nötter och ost. Smula ner matfettet och arbeta ihop till en deg. Dela degen i 2 och rulla ut till längder ca 35 cm långa. Skär varje längd i ca 15 bitar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
4. Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter.
5. Låt svalna på galler.
6. Servera ostnötterna med vitlöksost.



Ha en bra dag!!

Kramen

2 kommentarer:

Alexandra - Kärlek på tallrik sa...

Jag älskar parmesanchips, passar till det mesta och smakar hur gott som helst! Har dock aldrig provat dem med pinjenötter, det låter toppen <3

Och de där nötterna... YUM!

Linda sa...

Hihii, tänker på när man gör pizza eller varma mackor... då är det gottaste den smälta ost som rinner utanför kanten o då kan jag fantisera om att göra en hel plåt -precis så blev det!!

Tack!!