söndag 30 oktober 2011

Söndag, kalasande på Devil´s chocolate cake

Kalasande igen o denna gång med chokladig o härlig Devil´s chocolate cake.
 Har haft en bra helg, packat den stora väskan till mamman o de små till småsystrarna! Barnen skall till farfar på äventyr, Erik stannar hemma o njuter av egentid o mamman åker lååångt bort ;-)

En perfekt avslutning på en bra helg!!
Kakan är så god, men väldigt mäktig!



1 kaka
200 g rumsvarmt smör
3 dl strösocker
3 ägg
1 1/2 dl kakao
5 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
1 1/2 tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker
1 tsk salt
3 dl vatten

Chokladkräm
500 g choklad (jag tog 400g mörk o 100 g mjölkchoklad)
150 g smör
1 dl grädde

1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och mjöla en rund form med löstagbara kanter.
2. Vispa smör och socker poröst. Tillsätt äggen, ett i taget.
3. Blanda de torra ingredienserna och varva ner dem tillsammans med vattnet i smeten. Vispa till en slät smet.
4. Häll smeten i formen och grädda i ca 40 minuter eller tills en provsticka är torr. Låt kakan svalna på galler och under bakduk.
5. Gör under tiden i ordning chokladkrämen. Smält chokladen tillsammans med grädde och smör i en skål över vattenbad. Låt svalna helt. Vispa sedan med elvisp till en slät kräm.
6. När kakan är kall, skär den i två bottnar och bred chokladkrämen på den undre kakan. Lägg försiktigt på den andra delen och bred resten av chokladkrämen över hela kakan, även på sidorna.
7. Låt tårtan stå svalt och ta fram en stund innan servering, så den hinner tina lite. Servera med vispad grädde!

Jag har dekorerat med en ros gjord av flowerpaste o gelatinströssel (väldigt roligt påfund) !!

Recept från Två systrars söta!


Ha en skön söndag!!

I morgon är det den Stora dagen ;-)
Var rädda om Er!!





1 kommentar:

Vardaxlyx sa...

Önskar söta dig en KANON trevlig resa! Ta väl hand om dig vännen!!
Kramilikram