söndag 21 augusti 2011

Jag gjorde det o jag är lycklig!!

 Stora dagen i går för Sara & Sebastian. Mina cupcakes blev klara i tid, flowerpasten räckte o jag är så nöjd!

Jag har i slutändan gjort 125 blommor, 240 blad, bakat över 300 muffinsar (ja en del test blev det...) Gjort 7 satser med frosting !!

Gäster...

Till Brudparet!!


Jag kan inte annat än säga att jag stött på en del extra utmaningar med detta projekt, några små motgångar. Skillnaden med detta uppdrag, var nog antalet... att baka cupcakes till 100 personer i mitt hemmakök gick toppen, men visst var det lite rörigt o trångt här hemma. Vi har en extrakyl i källaren o det hade inte gått utan den. Jag har ju bakat mina muffins i omgångar o fryst in dem. I fredags kväll tog jag fram dem o de fick tina under natten. Tidigt lördag morgon gick jag upp o gjorde all frosting! Spritsandet var väl det som tog tid... Dessutom tycktes min favvo-tyll balla ur o jag fick byta till en annan - vilket gjorde skillnad. Jag tror att även om man vet att man klarar av en sak, så skall det såklart vara lite pirrigt o en del hinder skall man stöta på - bara för att!! Jag är petig, noggrann men jag är så nöjd med mitt slutresultat - Brudparet blevv även lyckligt gifta!!

För Er som följt min jakt på flowerpaste (som var restnoterad överallt), följt mig i mina experiment kan jag meddela att till alla blommor (med dubbla kronblad) räckte det med 500g flowerpaste i slutändan. Detta innebär ju nu att jag fortfarande har mina tre paket kvar (för lyckans mig som efter semestern ju hittade 5 paket i mitt bakskåp!!). Jag har oxå en hel låda med nya alternativ - Tylo-powder, gum tragacanth, gum tex mix, Wiltons gum paste o många andra roliga saker att testa!! Återkommer ju så klart med dessa experiment när det gäller flowerpaste!!!!


Tack Alla som följt mig i detta, Tack för alla hejja-tankar jag fått!!


...jag tror kanske att jag väntar några dagar innan jag bakar igen, men en äppelpaj vore gott...

KRAMEN!!


5 kommentarer:

Veropenn sa...

Jisses kvinna vilken prestation! Hatten av för dig, det blev högsta betyg från mig! Jättefina!
//Veronica

Anonym sa...

Dom ser jättefina ut! Och säkert lika goda också! Bra gjort!
/Pallis

Linda sa...

Tusen Tack Ni söta!!! Blir glad ;-)

Anna sa...

Cupcakes var superfina och supergoda! Gillade verkligen frostingen! Kul att ha hittat till din fina blogg!

Linda sa...

Tack Anna vad snällt!! Kul att du kikade in. Välkommen tillbaks!!