torsdag 26 april 2012

Gräddiga muffins med kanel & kardemumma

Blev i går kväll väldigt sugen på både att baka o på äppelmuffins. Det finns en viss tjusning med det enkla ibland, utan frosting - bara enkla o ändå så goda. Hade dessvärre lyckats gömma mjölken i kylen (ja inte jag utan nån annan i familjen...), så jag tog istället grädde o det gick alldeles utmärkt!! Inte spara på det gottaste ;-)
 

 Sen blir man så glad över fina o blommiga formar

 
 
 
 
Äppelmuffins med kanel & kardemumma

14 st

75 gram smör
3 st ägg
2 dl socker/råsocker
1 tsk mald kardemumma
1 tsk mald kanel
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 dl mjölk (eller grädde)
1 äpple

Sätt ugnen på 200 grader.

2. Smält matfettet och ställ åt sidan att svalna.

3. Vispa äggen och sockret vitt och poröst.

4. Tillsätt kanel o kardemumma. Sikta därefter ner vetemjölet och bakpulvret varvat med att mjölken hälls ner. Rör om varsamt.

5. Tillsätt det ljumma matfettet och rör försiktigt smeten slät. Allra sist tillsätter du ett äpple skalat o skuret i mindre bitar.

6. Skeda upp smeten i formarna så att det blir fyllda till 3/4


Grädda muffinsen i mitten av ugnen i ca 14 minuter. Prova med provsticka så att muffinsen är klara.

Väldans goda att äta ljumna!



Ha en bra torsdag & var rädda om Er!!





 





2 kommentarer:

Therese sa...

Hej!
Jag googlade på äggfria muffins och hamnade på din sida om ett inlägg från 2010. Provbakade dem precis och måste säga att de blev super! Höga och fina med mycket luft. Inte alls så kompakta som äggfritt kan bli! Hoppas de är lika goda när de svalnat! Du har inget bra äggfritt recept på tårtbotten?
Med vänlig hälsning, Therese
Http://strobel.se

Linda sa...

Hej Therese! Hoppas du blev nöjd, jag tycker de är toppen ;-) Här har du en äggfri botten: http://sockerochmirakel.blogspot.se/2010/07/underbara-sommarlov.html men du kan ju så klart göra muffinssmeten o baka i en större form. Lycka till o tack för titten ;-)