fredag 27 april 2012

Ett livsfarligt avslöjande...

Förenat med livsfara ;-) kommer nu ett litet avslöjande. Jag fick häromdagen frågan om jag inte kunde visa mitt förråd med bakgrejjer i källarn, Tack Jenny!! Hm, nja det är ju bara min familj o syster som fått kika in. Men det är klart, jag har ju just städat o organiserat i min källare så varför inte. Detta kan ju innebära att ni tycker jag är helt galen, att jag inte blir insläppt i affärer med bakformar eller ännu värre att jag än en gång fastnar i säkerhetskontrollen på flygplatsen. Det är som så här: det jag först o främst går till när jag hamnar i en ny mataffär (Sverige eller utland) är bakhyllan, tänk att det kan vara så roligt. Ni som känner mig vet att jag är mängdperson, vilket klart innebär att det inte bara är muffinsformar o choklad jag köper i massor. Men nog om det... Dyker det upp en fantastisk muffinsform så vill det till att slå till direkt för tänk om de tar slut.



Muffinsformar i fin ordning i låda

 



 Vill till o hålla kolla på favvosarna



 Jo, choklad går det åt. Värre är det när de utgår ur sortiment ;-) Till mitt försvar!



 Oh många från USA

 Kanske skulle jag nu börja att sälja bort mina formar - barnen är ju stora nog för att slippa bakverk i form av Nalle Puh o Kalle Anka - ja vi får se. Men när det kommer till pepparkaks- och kakutstickare är det väldigt roligt att jag kan ge mina barn dessa när de börjar bli baksugna.


Tyllarna mår bra i sin låda


Utstickare i stora lådan, men blommor, snöflingor, fjärilar o annat som kan behövas.


Pastafärg i lådor från IKEA, ett bra tips.

Jag har tidigare berättat om en del favvosaker jag har, man skall alltid tänka på att man inte behöver o måste ha en del grejjer. Skall man forma bladen till sockerblomman går det utmärkt med en gammal glödlampa. Hemma har vi alla bra alternativ till verktyg. Har man majsstärkelse, pepparkaksform o glödlampa kommer man långt. Men gummihandskar av latex är ett måste när man färgar sin sockermassa!


Strössellådan är underbar!

Har ni frågor eller vill ha fler avslöjande så bara hojjta. Men lova nu att ni inte tror jag är helt galen, även om jag faktiskt är det lite grann ;-)

Tycker att det känns lyxigt att ha godisarna i fina glasburkar. O var hittar man dem? Mest överallt ;-)

O jag blir faktiskt lycklig när jag kan gå ner i källarn o hämta lite choklad!!

Lägger även detta inlägg under utmaning, då detta var ett riktigt stort sådant för mig ;-) Nästa blir väl kanske alla boktips

Tack för i dag, nu kanske ni blivit inspirerade att städa i helgen... Jag önskar Er en skön helg!!



6 kommentarer:

Marias frestelser sa...

Ser så mysigt ut! :)

Veropenn sa...

härligt....nu blev jag sugen att organisera i mitt kaos:) Men har du lås på det rummet eller hur klarar barnen att inte gå å nalla i det förrådet?
trevlig helg
//V

Anonym sa...

Men så vill jag oxå ha det! Va fint!
Å jag har hittat min överman(kvinna)=) Bra att veta när sambon klagar på att det är trångt i skåpen;-)
I december ska jag fylla på mina förråd när vi drar till USA!
Kanske jag hittar nåt kul även i England i sommar.
Stannade på Borgeby kryddgård förra veckan. Där fanns ganska mycket kul.
/CC

Linda sa...

Tack Maria!
Hihi Veropenn: barnen har aldrig gått in i förrådet o de skulle nog inte gå o ta ;-) Dom är vana vid att det ligger bakgrejjer lite här o var ;-)

Bra Anonym: Toppenbra med de där USA-resorna!! Jag ser fram emot vår i juni. Sist jag åkte fastnade jag ju i säkerhetskontrollen med mitt strössel...

Ha det så gott!

Kram

Marias frestelser sa...

Linda, spännande med USA - har du tips om bra saker som går att köpa där? Bak-saker alltså :)

Jag ska till New York om en vecka och ser fram emot att ha resväskan fylld på hemvägen.

Anonym sa...

Vart har du köpt färgerna ?