fredag 31 december 2010

Gott Nytt år!!





Nytt år, Nya utmaningar!! Jag är säker på att 2011 kommer att bli ett helt annat år.... Mitt år!!





Nu tar vi nya tag!!


Barnens chokladpudding

Cappucinopannacotta till vänster, bredvid knäckig Physalis. Längst bak en form med Creme Brulée!

Vi har firat Vårat Nyår med goda vänner o jag fick den stora äran att göra efterrätt! Jag hade ju som vanligt lite svårt att välja vilket jag ville göra. Så varför inte ett litet plock av olika små goda ;-) Nja det blev ganska stora portioner...


Det bjöds på Cappucinopannacpotta med knäckig Physalis o Creme Brulée med smak av Dumle. Barnen ville ha chokladpudding med marsmallows o strössel. Så fick det bli!!


Creme Brulée med smak av Dumle



6 personer

5 dl Grädde
6 st äggulor
1 tsk vaniljsocker
½ dl socker
ca 10 st Dumlekolor

Tillbehör:
Strösocker & florsocker
Brännare
Portionsformar

Sätt ugnen på 150 grader.
Häll grädde, vaniljsocker och dumlekolorna i en kastrull.
Koka upp under omrörning och tag sedan av kastrullen från värmen.

Vispa under tiden äggulorna och sockret tills det blir vitt och luftigt.
Vispa kraftigt ner den varma gräddblandningen i äggsmeten.

Fördela smeten i portionsformar. Ställ dem i långpanna. Fyll på med hett vatten i pannan till halva formarnas höjd. Grädda i nedre delen av ugnen ca 50 minuter, tills krämen stelnat. Lite löst i mitten gör inget. Kyl bruléen i kylskåp över natten.

Strö en blandning av strösocker/florsocker på ytan. Sätt ungsgrill på högsta värme (250 grader) och bränn sockret, eller bränn med gasolbrännare. Servera med ex frukt & bär.



Cappucinopannacotta med knäckig Physalis

Pannacotta:
2 st gelatinblad
0,5 st vaniljstång
6 dl vispgrädde
1,5 dl farin, brun
2 msk espressopulver, (snabbkaffe)

Physalis:
0,75 dl kokos
1 st physalis, ask (ca 15 st)
1 dl strösocker
2 msk vatten

Tillagning
Kokosflingor får mycket mer karaktär när de rostas lätt. Passa noga så att de inte bränner vid!
1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten minst 5 min. Snitta vaniljstången på längden och skrapa ut fröna.
2. Blanda grädde, farinsocker, vaniljfrön, vaniljstång och espressopulver i en kastrull. Värm tills första bubblan syns. Ta upp vaniljstången. Rör ner gelatinbladen och låt dem smälta i grädden.
3. Fördela blandningen i 8 portionsglas. Ställ kallt minst 6 timmar.
4. Rosta kokosen i torr panna under omrörning tills den får lite färg. Häll över på ett fat.
5. Smält socker och vatten i en liten kastrull. Koka på medelvärme tills lagen får lite färg. Ta kastrull- en från plattan.
6. Vik försiktigt physalisbladen åt sidan. Doppa en efter en: först i sockerlagen och sedan direkt i kokosen.
7. Garnera pannacottan med överbliven kokos och servera tillsammans med physalisen.




Ha ett riktigt Fint Nytt år!!!


Glöm inte bort att Du är unik!!

Inga kommentarer: