Julstök innebär mycket godisfiax här hemma. Julen har under flera år varit min stora grejj, med allt vad godis o annat fix innebär. Varje år görs stora fat med godis som omsrorgfullt läggs i fina celaofanpåsar o burkar. I år har jag lovat att inte gå till överdrift... Kommer dock ändå göra mina favoriter...
Krispig mandelnougat
Men jag döper absolut om till wienernougat!!
ca 25 styck
Ingredienser
250 g nougat
125 g mörk choklad
1/4 dl Dansukker Rörsocker Strö
50 g flagad mandel
Rosta mandeln gyllenbrun i en torr stekpanna.
Smält nougaten över vattenbad. Finhacka chokladen och låt den smälta i nougatmassan. Tillsätt rörsockret och blanda väl. Blanda i mandeln.
Klä en avlång form med bakplåtspapper och häll i chokladmassan. Låt den krispiga mandelnougaten stelna till dagen efter, då den skärs i bitar.
Recept från Dansukker!!
ca 25 styck
Ingredienser
250 g nougat
125 g mörk choklad
1/4 dl Dansukker Rörsocker Strö
50 g flagad mandel
Rosta mandeln gyllenbrun i en torr stekpanna.
Smält nougaten över vattenbad. Finhacka chokladen och låt den smälta i nougatmassan. Tillsätt rörsockret och blanda väl. Blanda i mandeln.
Klä en avlång form med bakplåtspapper och häll i chokladmassan. Låt den krispiga mandelnougaten stelna till dagen efter, då den skärs i bitar.
Recept från Dansukker!!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar