tisdag 21 december 2010

Wienernougat, godaste som finns!!!!

Julstök innebär mycket godisfiax här hemma. Julen har under flera år varit min stora grejj, med allt vad godis o annat fix innebär. Varje år görs stora fat med godis som omsrorgfullt läggs i fina celaofanpåsar o burkar. I år har jag lovat att inte gå till överdrift... Kommer dock ändå göra mina favoriter...






Krispig mandelnougat
Men jag döper absolut om till wienernougat!!


ca 25 styck


Ingredienser
250 g nougat
125 g mörk choklad
1/4 dl Dansukker Rörsocker Strö
50 g flagad mandel


Rosta mandeln gyllenbrun i en torr stekpanna.

Smält nougaten över vattenbad. Finhacka chokladen och låt den smälta i nougatmassan. Tillsätt rörsockret och blanda väl. Blanda i mandeln.

Klä en avlång form med bakplåtspapper och häll i chokladmassan. Låt den krispiga mandelnougaten stelna till dagen efter, då den skärs i bitar.


Recept från Dansukker!!

Inga kommentarer: