måndag 13 december 2010

Lusse Lelle...

Har firat lucia o julmys hela dagen på jobbet. Började med lussefika o sedan jullunch o julklappsutdelning.
Rullade tryfflar i helgen till solisterna på jobbet!




Ingredienser

24 st
1 dl vispgrädde
25 g smör
300 g vit choklad
rivet skal av 1 lime
(1 msk konjak)
florsocker
Gör så här
Koka upp grädde och smör i en kastrull. Ta kastrullen från värmen. Bryt chokladen i bitar, lägg ner dem i grädden och rör tills de smälter. Rör i limeskal och ev konjak. Häll i en skål eller form. Låt stelna i kylen minst 4 tim eller över natten.
Jag använder en liten sked o skedar upp lite tryffel i handel, rullar sedan till jämna tryfflar som jag rullar i florsocker!Man kan oxå stjälpa upp tryffeln och skära den i bitar med en vass kniv. Sikta över florsocker. Förvara i kyl.


Snart kan man börja på allvar med bakandet o trixandet inför jul!!

Inga kommentarer: