I går gjorde jag Apelsinhjärtan. Himlans gott!!
Nu spinner jag vidare på att göra med vaniljkräm....eller varför inte med chokladtryffel!
Apelsinhjärtan
ca 20 stycken
Ingredienser
150 g smör
3 dl vetemjöl
1 dl Florsocker
1 tsk Vaniljsocker
1 äggula
Fyllning
2 ägg
1 dl Strösocker
2 1/2 msk vetemjöl
1 msk apelsinjuicekoncentrat
Garnering
Florsocker
Blanda alla torra ingredienser i en skål. Arbeta in matfettet och äggulan. Ställ degen i kylskåp i 1 timme. Tryck ut degen i smorda hjärtformar. Grädda mitt i ugnen i 6 minuter i 200°. Under tiden rörs ingredienserna till fyllningen samman. Fördela fyllningen i de förgräddade formarna. Grädda i ytterligare 5-7 minuter. Låt kakorna svalna innan de tas ur formarna. Dofta florsocker över kakorna vid serveringen.
Då jag bara hade 10 hjärt-former valde jag att kavla ut resterande av degen o stansade ut hjärtan. God o väldigt smidig deg!! Dekorerade med små strössel-pärlor!!
Recept från Dansukker!!
2 kommentarer:
Så gott det låter med apelsinhjärtan
Ja de var goda, men inte så jättemycket apelsinsmak (men jag hade ju färsk pressad apelsin o den är väl inte så stark)
// Linda
Skicka en kommentar