50 g smör
3 dl (180g) vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
2 ägg
2 dl strösocker
1 dl mjölk
ca 150 g After Eight
Smöra o bröa en form. Ugn 175 grader.
Smält smöret. Mät upp o blanda mjöl med bakpulver. Vispa ägg o socker pösigt o sikta sedan ner mjölblandningen pö om pö tillsammans med smöret o mjölken. Rör i hop till en smidig smet.
Smält försiktigt chokladen i micron eller över vattenbad. Häll hälften av smeten i formen o häll sedan ner sen smälta chokladen. Häll över resterande smet o rör med en gaffel för att få ett marmorerat mönster. Grädda kakan i nedre botten i ca 35 min. Kontrollera med sticka att kakan är färdiggräddad. Här kan du ju välja hur kladdig kaka du vill ha!!
Vänd kakan upp o ner på en tallrik, låt svalna ett par minuter o lossa sedan formen.
Enkel ganache
100 g valfri choklad, jag valde mjölkchoklad
1 dl vispgrädde
Värm o koka upp grädden o häll över den hackade chokladen i en skål. Blanda ordentligt tills all choklad smält. Låt stå o vila en längre stund så att ganachen tjocknar till sig lite o blir lättare att hälla över kakan - man vill ju inte gärna att allt rinner av...
Dekorera med mini-marsmallows, chokladströssel o chokladknappar (fanns med i den jätterolig strösselburken...)
4 kommentarer:
Jag är helt övertygad om att dina grannar kommer att tycka om din kaka som verkar vara helt underbart god.
... jag måste ju bara testa ditt recept... hi hi !
Gooooottt=)
så gott det ser ut :-)
Vanilla (älskar ditt namn på bloggen...) Ja den var snäppet godare dagen efter ;-)
Sanna o Fluffan, Mmmm ;-)
Skicka en kommentar