Chokladcupcakes
ca 15-16 normalstora cupcakes
100 g smör
3/4 dl mjölk
1 1/2 dl rörsocker
2 ägg
1 tsk bakpulver
2 msk marsanpulver
2 1/2 dl mjöl
Smaksättning: 2 msk kakao
Sätt ugn på 225 grader
Smält smör i kastrull o häll i mjölken, låt bli varmt med låt inte koka
Vispa ägg o socker lätt
Blanda mjöl med bakpulver, marsanpulver, kakao o tillsätt detta sedan växelvis med mjölkblandningen i äggsmeten
Häll upp i muffinsformar o grädda mitt i ugnen i ca 12 min
Chokladfudge frosting
100 gram mörk choklad
150 gram smör
2 dl florsocker
1/2 dl kakao
1 tsk vaniljextrakt
Smält chokladen över vattenbad eller i mikro och låt sedan svalna. Vispa rumsvarmt smör vitt och krämigt. Tillsätt vaniljextrakt, florsocker och kakao och vispa samman. Tillsätt sist chokladen och vispa tills frostingen är slät och krämig
Mina små minilussekatter, gjorda av modelleringspasta som jag färgat med gul pastafärg...
Dekorerade med chokladpastan jag gjorde i går. Under pastan ett litet lager av vanlig enkel smörkräm för att locket skall ligga still!!
Nu tar vi helg, men hoppas som sagt att kunna baka pepparkakor... Återkommer!!
Ha en mysig andra advent!!
3 kommentarer:
Åh! Jättesöta, gullig du är som bjuder jobbet på fika. Förstår att det är uppskattat!
Kram
// no name blogg
Tack för söt kommentar ;-) Jo risken är att de blir lite för vana vid det... men de är ju min egna testpatrull!!
Ha en bra helg!!
Så söta!!
Du har väl inte missat Bagerskans julkalender - fylld med härliga tävlingar, kram Karin
Skicka en kommentar