fredag 7 januari 2011

NougatTryffeltårta på Mandelbotten


Nu har vi haft en riktig mysdag med syrran o familj. Det är ju såklart med blandade känslor!! Inte många veckor tills flyget lyfter mot Nya äventyr o livet i USA. Vi har ätit god lunch hos pappa, varit o bowlat o sedan avslutat kvällen här hemma med god mat o efterrätt!! Vi har spelat spel, barnen har haft uppvisning med hundarna o vi har både skrattat o gråtit!!


Jag har tagit det bästa av två världar o bakat en Nougattryffeltårta på mandelbotten med smak av apelsin. Jag har valt det bästa av två tårtor o kombinerat egen variant! Roligt o lite självkombinerat...


Tårtbotten:
400 g mandelmassa
1 st apelsin
4 st ägg
4 msk kakao
smör till formen

1. Sätt ugnen på 175 grader. Riv mandelmassan på den grova sidan av ett rivjärn. Tvätta och torka apelsinen och riv av skalet på den fina sidan av rivjärnet. Blanda ihop mandelmassan och apelsinskalet.

2. Tillsätt äggen och sist kakaon. Rör om väl. Smörj en form med löstagbar botten och häll i smeten. Bred ut smeten ordentligt i kanterna. Grädda kakan i cirka 20 minuter. Ta sedan ut den och låt svalna i formen.Tryffel
250 g mörk choklad
250 g nougat
2 1/2 dl grädde


Bryt chokladen o nougaten i mindre bitar. Värm försiktigt choklad o nougat med grädde i en kastrull på låg värme. Rör om då o då tills allt smälter samman till en jämn o blank massa. Häll smeten på mandelbotten o låt svalna. Ställ tårtan i kylen tills det är dags att servera. Servera gärna med glass eller grädde.


Tårtan blev väldigt omtyckt!!

Inga kommentarer: